BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,15
ALTIN 2.466,14
HABER /  POLİTİKA

Şener topun ağzında

Yeni bir oluşum için düğmeye basan Abdüllatif Şener AK Parti'de istenmeyen kişi oldu. MYK toplantısında o konuşuldu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün akşam yapılan AKP MYK toplantısında, yeni parti kuracağını açıklayan AKP MKYK üyesi Abdüllatif Şener tartışıldı.

Şener’in bir an önce istifa etmesi gerektiğinin vurgulandığı MYK toplantısında, Şener’in isminin Ergenekoncularla birlikte anıldığı üzerinde de duruldu. Erdoğan’ın tepkileri dinlediği ve not aldığı öğrenildi.
Bazı üyeler ise Şener’e yönelik şok bir suçlamada bulunarak, “İsmi Ergenekoncu isimlerle birlikte anılıyor. Buna da dikkat edilmesi gerekir” diye konuştu. Toplantıda Şener’in cuma günü yapılacak MKYK toplantısına çağrılması benimsendi. Bu toplantıda Şener’e sözleri ve hakkındaki iddialar sorularak açıklama yapması istenecek. Şener eğer istifa etmeyip hâlâ aynı söylemini sürdürürse de ihraç istemiyle disiplin süreci başlatılacak.

‘Flört ediyorsa terk etsin’

Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, Şener’in bir an önce AKP’den istifa etmesi gerektiğini belirtti. Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Açıkçası başka yerlerle flört ediyorsa bizim aileyi terk etmesi daha uygun olur” dedi. Grup Başkanvekili Nihat Ergün ise Şener’in parti kurmadan önce yapması gereken başka işler olduğunu söyledi. Gazetecilerin, “İstifayı mı kastediyorsunuz?” sorusu üzerine Ergün, “Kendisi onu düşünecektir” diyerek istifa etmesi gerektiği mesajını verdi. Manisa Milletvekili Bülent Arınç ise “Şener mi? Hayırlı olsun” dedi.