BIST 10.301
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.402,71
HABER /  GÜNCEL

Senelik izniyle Van'da şifa dağıttı!

Sağlık memuru vatandaş depremi duyar duymaz senelik izinlerini kullandı ve deprem bölgesine yardıma koştu

Abone ol

Zonguldak'ta 23 yıldır sağlık memuru olarak görev yapan 58 yaşındaki Halil Kabeş, deprem olunca senelik iznini ve kendi cebinden uçak biletini alarak geldiği Van'da, depremzedelere şifa dağıtıyor.

Erciş'teki Yenişehir Sahra Hastanesinde gönüllü olarak görev yapan 3 çocuk babası 58 yaşındaki Kabeş, yaptığı açıklamada, 23 Ekim ve 9 Kasım'da Van'da deprem olduğunu öğrenince çok üzüldüğünü ve depremzedeler için ne yapabileceğini düşünmeye başladığını söyledi.

1999 yılında yaşanan Gölcük depreminde de görev yaptığını belirten Kabeş,''Depremin ne olduğunu çok iyi biliyorum. 1999 depreminde Zonguldak sağlık ekibinde bulunarak, 16 gün görev yaptım. Depremi yaşamış bir kişiyim. Ne kadar büyük acıların yaşandığını biliyorum. Bildiğim için de Van'a gelmeye karar verdim. 15 gün yıllık izne ayrıldım'' dedi.

Daha sonra uçak biletini alarak, 30 Kasım'da Van'a geldiğini, oradan da Erciş'e geçtiğini anlatan Kabeş, burada Türk Kızılayı'ndan çadır ayarladığını, 1 Kasım'da ise Erciş Sahra Hastanesinde gönüllü olarak göreve başladığını belirtti.

Hiç dinlenmeden çalıştığını ve mağdur insanlara yardımcı olmak istediğini ifade eden Kabeş, ''Yaptığım işten çok büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Elimden geldiği kadar da depremzedelerin her zaman yanında olmaya çalışacağım. 'Beni buraya getiren en büyük sebep, daha önce aynı acıları gördüğüm için buradaki insanların da neler çektiğini çok iyi bilmemdir'' diye konuştu.

Halil Kabeş, yaşanan acılara ortak olmak için geldiğini anlatarak, şöyle devam etti:

''Senelik iznimi bir sahil kentinde kullansam böyle bir manevi haz duyamazdım. Bu nedenle senelik iznimi kullanarak buraya geldim. Burada çok mutluyum. Acılara ortak olmak için her zaman depremzedelerin yanında olacağım. Ocak ve Şubat aylarında da Zonguldak Sağlık Müdürlüğü tekrar beni görevlendirirse Erciş'e kesinlikle gelirim. Ben bir ay değil iki ay da geçici görevle çalışmaya hazırım. İnsanlara yardım etmek, dertlerine derman olmaya çalışmak benim için dünyanın en büyük hazzı.''

"PARA PUL DÜŞÜNÜLMEMELİ"

İnsanların doğal afetlerde, felaketlerde birbirine yardımcı olması gerektiğine dikkati çeken Kabeş, ''Acıları dindirmek için herkesin elinden geleni yapması lazım. Böyle durumlarda para pul düşünülmemeli. Bugün deprem Van'da olduysa yarın başka bir yerde olabilir'' dedi.

Van'da havaların çok soğuk olduğunu ve depremzedelerin zor durumda kaldıklarını anlatan Kabeş, ''Çadırda kalmak benim için hiç sorun değil ama çocuklarıyla çadırlarda kalanlar var. Onlara yardım etmemiz lazım. Çadırda üşümüyorum ama üşüsem de umurumda değil, benim amacım insanlara yarım etmek'' diye konuştu.