BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şemdinli ve Yüksekova yine gerildi!

İnegöl ve Dörtyol'daki olayları protesto eden bir grup polisle çatıştı, ilçe merkezinde barikatlar kurdu!

Abone ol

İnegöl ve Dörtyol'daki olaylar Şemdinli ve Yüksekova'ya sıçradı, gerginlik iki gündür bir türlü dindirilemiyor! Şemdinli'de sabah saatlerinde başlayan olaylar gün boyu devam ederken Yüksekova'da da dün akşam saatlerinde protestolar tekrar başladı.

Yüksekova ve Şemdinli'de BDP ile Meya-Der'in organize ettiği protesto gösterileri ikinci güne taşındı. Şemdinli'de dün esnaflar kepenk açmazken, şehir merkezinde toplanıp gösteri yapmak isteyen gruba polis basınçlı su ve biber gazı ile müdahale etti. Göstericilerin taş ve molotoflarla karşılık verdiği olaylarda M.G.(13) isimli çocuk göz altına alınırken 1 polis memuru da yaralandı. İlçenin Moda, Beşevler ve Karşıyaka mahallelerinde gösteriler akşam saatlerine kadar sürdü.



YÜKSEKOVA GÜNE SAKİN BAŞLADI, AKŞAM KARIŞTI

Yüksekova ilçesinde ise dün çıkan olayların ardından dün hayat normale dönerken akşam 19.00 sularında şehrin Cengiz Topel Caddesi üzerinde bir araya gelen bir grup gösterici yola barikat kurup ateş yaktı.

Halkbankası Yüksekova şubesine molotoflarla saldıran ve karayolunu trafiğe kapatmak isteyen gruba polisin müdahalesi gecikmedi. Polisin göz yaşartıcı gaz ve tazikli su ile yaptığı müdahaleye göstericiler taş ve Molotoflarla karşılık verdi. İlçenin İpekyolu Caddesi, Şemdinli yolu caddesi ve Eski Ceazevi kavşağında olaylar akşamın geç saatlerine kadar devam etti.

(Ajanslar ve Yüksekovahaber)