BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SAĞLIK

Selfie erkeklerde de estetiği artırıyor

Erkekler arasında da estetik operasyonlara olan talep artıyor.

Abone ol

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, erkekler tarafından en sık talep edilen estetik operasyonları anlattı.

“Selfie, kişilerin sadece kendilerine bakarak değil de nasıl göründükleri üzerine düşünmelerine neden oluyor. Ve sadece kadınlarda değil, erkekler arasında da giderek daha etkili olmaya başlıyor. Günümüzde erkekler hayatlarının kalitesine daha fazla dikkat etmeye başladı. Egzersiz ve diyetin yanı sıra estetik cerrahiden de destek almaya başladılar. Bunu hem sosyal hem de kariyerlerini daha güzel bir şekilde devam ettirmek için yaptırmaktadır.”

Erkeklerin en sık talep ettiği cerrahi operasyonlar

“Göz kapağı cerrahisi, rinoplasti (burun estetiği), liposuction, jinekomasti (erkekte meme küçültme) ve yağ enjeksiyonu erkeklerde ön plana çıkıyor. Erkeklerde meme küçültme en yaygın operasyonuyken ikinci sırada abdominoplasti yani “karın germe” olarak bilinen operasyon yer alıyor. Burun kemeri, eğriliği ve büyüklüğü de erkekler tarafından en sık talep edilen estetiktir.”

En sık talep edilen ameliyatsız operasyonlar “Cerrahi yöntemlerin dışında ameliyatsız yöntemlerle kırışık tedavisi, cilt sıkılaştırma, kalça şekillendirme, mikrodermabrazyon yöntemleri ile cilt soyma, saç, sakal ve kaş ektirmeye de talep artıyor. Cerrahi yöntemler ile kırışık tedavisi ve cilt gençleştirmede özellikle botoks yaygın olarak talep görüyor. Erkeklere özel olarak uygulanan kırışık tedavisine brotox ismi verilmektedir.”

Erkeklerde brotox tedavisi revaçta

“Brotox erkeksi yüz hatlarını koruyan, minimal düzeyde, sadece kırışık tedavisi için uygulanır. Dolgu enjeksiyonu ise çene estetiğinde tercih ediliyor. Erkeksi ifadede çene şeklinde çok önemli bir rol oynar. Özellikle profil estetiğinde de çene çok ön plana çıkar. Dolgu enjeksiyonu ile çene erkeksi bir görünüme getirilebiliyor. Erkekler en çok kendilerine daha kararlı, daha güçlü ve daha erkeksi ifade sağlayan çene estetiğini seviyor.”

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk “Saç, sakal ve kaş ektirme de erkeklerin estetik görünümünü sağlamada çok önemlidir. Gelişen saç ekim teknikleri sayesinde saçların tıraş edilmesine gerek kalmadan saç ekimi yapılabilmesi operasyona olan talebin artmasını sağlamıştır. Tek tek alınan saç kökleri gerekli alanlara ekilerek saç ekim işlemi yarasız ve izsiz bir şekilde tamamlanabilmektedir. Üstelik 3D simülasyon cihazları ile yapılmak istenen her operasyon önceden görülebilir. Sonuçlarından emin olarak her türlü operasyona rahatlıkla karar verebilir.” diye konuştu.