BIST 10.365
DOLAR 32,60
EURO 35,53
ALTIN 2.441,50
HABER /  GÜNCEL

Selami Öztürkten Erdoğana cevap

Başbakan Erdoğan'ın Kadıköylülere verdiği vaatlerle ilgili Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ten cevap geldi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Zincirlikuyu Söğütlüçeşme Metrobüs hattının açılışında Kadıköylülere verdiği vaatlerle ilgili Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ten cevap geldi.

Kadıköy’deki Devlet Malzeme Ofisinin arazisini yeşil alan olmak üzere Büyükşehir Belediyesine devrettiğini açıklayan Başbakan’ın konuyu yanlış bildiğini söyleyen Selami Öztürk düzenlediği basın toplantısıyla şunları söyledi.

“Sayın Başbakan kendi adayını desteklemek adına Devlet Malzeme Ofisinin arazisinin yeşil alan olacağını duyurdu. Bunu biz de çok isterdik ama bu alan Özelleştirme İdaresine devredilmiştir yani satılığa çıkmıştır. 14 Temmuz 2007 Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Belediyemize gelen yazıda, bu alan Özelleştirme Yüksek Kuruluna verilmiş. Ne için? Satılmak üzere. Hem bu alanı satıyorsunuz hem de yeşil alan yapacağız diye vaatte bulunuyorsunuz. Sayın Başbakan yanlış bilgilendirilmiş. Kendisinin kabahati yok, yanlış bilgi veriliyor. 30 Mart’tan itibaren bu konunun takipçisi olacağız”
Açılışta konusu geçen Tarım il Müdürlüğünün arazisi için de “altı otopark, üstü yeşil alan olacak” açıklaması yapan Başbakan’a, Öztürk “bunu taahhüt olarak alıyoruz çünkü Başbakanın sözü taahhüttür. Bu durumdan çok memnun oluruz ama Büyükşehir’e değil, oraya sahip çıkan Kadıköylülere teslim etmeliydi, gerçi 29 Mart’tan sonra Büyükşehir’de Sayın Kılıçdaroğlu olacağı için sorun yok” dedi.

Büyükşehir Belediyesinden 15 yıllık bir hizmet alacaklarının olduğunu ve bunu Kadıköylülerin hak ettiğini ifade eden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Metrobüs açılışıyla da ilgili, güzel bir proje olduğunu ama sorunların tam olarak çözülebilmesi için raylı sistem ve metroya ihtiyaç olduğunu belirtti.

Selami Öztürk, Kadıköy kale midir? sorusuna da şu cevabı verdi; “bugüne kadar hiçbir konuşmamda bu ifadeyi kullanmadım çünkü hiçbir yer kişilerin veya siyasi partilerin kalesi olamaz ama Kadıköy Demokrasinin Kalesidir.”