BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.391,36
HABER /  GÜNCEL

Selahattin Demirtaş'ın babası hayatını kaybetti! Demirtaş cenazeyi protesto edecek...

EDİRNE'de tutuklu bulunan HDP'nin ski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş hayatını kaybetti. Selahattin Demirtaş, protesto için cenazeye katılmama kararı alınca babası Diyarbakır'da toprağa verildi.

Abone ol

Yıllardır cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş vefat etti. Selahattin Demirtaş'ın, yaşananları protesto etmek için cenazeye katılmayacağını açıklamasının ardından Diyarbakır'da bu sabah saatlerinde yaşamını yitiren Tahir Demirtaş'ın cenazesi Yeniköy Mezarlığına getirildi. Demirtaş, buradaki törenin ardından toprağa verildi. 

Kalp krizi geçirince özel jetle getirilmişti

Tahir Demirtaş, 14 Mayıs seçimleri öncesi kalp krizi geçirmişti. Tedavisi devam eden Demirtaş’ın Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan oğlu Selahattin Demirtaş, ameliyat sonrası Adalet Bakanlığı tarafından özel bir jetle Diyarbakır'a getirilmişti. Demirtaş, ziyaretin ardından yine özel bir jetle Edirne Cezaevi’ne nakledilmişti.

Haksızlıkları protesto etmek için katılmıyor

Demirtaş babasının cenaze törenine katılmadı. Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman konuyla ilgili “Demirtaş, babasının cenaze törenine katılmama kararı aldı. Karaman, “Yaşadığı ve maruz kaldığı haksızlığı protesto etmek için böyle bir karar aldı” açıklamasını yaptı.

Selahattin Demirtaş, cezaevinden gönderdiği mesajda da, "Merak etme baba, yüreğimiz bu hücreden büyüktür. Hakkını helal et, nasırlı emekçi ellerinden bin defa öpüyorum. Mekanın cennet olsun. Taziyelerini ileten, acımızı paylaşan herkese teşekkür ve selamlarımı iletiyorum." dedi.