BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,71
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Selahattin Demirtaş'a domuz eti için ağır laf

Selahattin Demirtaş 'domuz eti' mi yedi tartışmasına Mehmet Metiner A Haber'de katıldı. Metiner 'HDP için domuzluğun mahsuru yok' dedi.

Abone ol

HDP lideri Selahattin Demirtaş'ın geçen yıl Almanya'daki bir basın toplantısında masasında domuz salamı bulunması günün konusu oldu. Akşam Gazetesi HDP'yi 1 yıl önceki iddia ile vurarken AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner de ekranda bu fırsatı kaçırmadı. Metiner, "HDP için domuz salamının hatta domuzluğun hiçbir mahsuru yok" dedi.

HDP lideri Selahattin Demirtaş hakkında 'domuz eti' yiyor eleştirileri günün konusu oldu. AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner de A Haber canlı yayınında Demirtaş'ı bu noktadan vurdu. Metiner şunları söyledi;

-"Onlar için bir mahsuru yok ki domuz salamının hatta domuzluğun kendisinin bir mahsuru yok ki. HDP’nin ideolojisi yok ki, kutsalı yok ki. Ben HDP güzellemesi yapan arkadaşlara da şaşırıyorum. Bir de bizim gibi Kürtlere sorsunlar. Bizim üzerimizde baskı kurmak istiyorlar.

SEN KİMİN KÜRDÜSÜN!

HDP'nin Kürtleri temsil etmediğini öne süren Mehmet Metiner 'ceberrut' benzetmesi yaptı. AK Parti ile devletin 'aklının' değiştiğini savunan Demirtaş HDP için şunları söyledi;

"80 yıllık ceberut devleti geriletinceye kadar alnımızın damarı çatladı, yeni bir ceberut güç ile karşı karşıya bırakıyorlar bizi. HDP bir kere Kürt temsili değil. Şu Kürt siyaseti lafını bir kenara bırakalım. LBGT’ye verdikleri değeri Kabe’ye veriyorlar mı? Onun için ne bir Kürt temsilidir, ne bir din temsilidir. Kürtlerin Kıblesi bellidir. HDP’nin ideolojisi dinsiz, laikçi, seküler. Seçmen sosyolojisine baktığınız zaman dindarlar da var ama bu HDP’nin sosyolojisinin o olduğu anlamına gelmiyor. Milliyetçi sayiklerle oy veren Kürtlere de buradan sesleniyorum HDP Kürtlere ne kazandırdı? Bir tek şey söylesinler. Sadece dedikleri şey şu ‘Silahlı mücadele olmasaydı bu adımların hiç biri atılmazdı.’ Sen 1993’te silahlı mücadeleyi doruklarda götürüyordun. Selahattin Demirtaş ‘1993’te Diyanet’e Kürtçe Kuran meali teklifi edildi, Diyanet yanaşmadı’ diyor. Peki şimdiki Türkiye ne? O tarihte AK Parti yoktu, silahlı mücadele de vardı. Buna rağmen terörün kökünü kurutmadan adım atmayız diyen, asimilasyona, zorbalığa yaslanan bir devlet aklı vardı. Şimdi AK Parti geldi bu devlet aklını değiştirdi. Kürtçe Kuran meali yayınlanıyor, ondan rahtsızlık duyuyor. Sen kimin Kürdüsün ya. Kürtlerin Kıblesi Taksim falan değildir. HDP’yi eleştirmek için yaptığım bir çarpıtma da değildir bu. Onlara kalsa Kürtlerin Kıblesini çoktan değiştirirler.

DOMUZ ETİ TARTIŞMASI NE?

Selahattin Demirtaş'ın geçen yıl Almanya'daki bir basın toplantısında domuz pastırması yemesi bugün Akşam gazetesi tarafından manşete çekildi. Bir yıl sonra seçim arefesinde 'belden aşağı' gelen manşet tartışma konusu oldu.
akşam-gazetesi-domuz-eti-manşeti.jpg