BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,83
HABER /  GÜNCEL

Sel evleri yuttu

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde gece geç saatlerde başlayan yağmur ilçede hayatı durma noktasına getirdi. İlçede sel sularına dayanamayan 20 ...

Abone ol

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde gece geç saatlerde başlayan yağmur ilçede hayatı durma noktasına getirdi. İlçede sel sularına dayanamayan 20 ev ve 10 ahır yıkıldı.
Uzunköprü ilçesinde yağıştan en çok etkilenen bölgelerden olan Aslıhan ve Dereköy köylerinde taşkınlar yaşandı. Yağmur nedeniyle sular altında kalan Uzunköprü’ye bağlı Aslıhan köyünde ilk belirlemelere göre, 10 ev ve 10 ahır şiddetli yağışa dayanamayıp yıkıldı. Köyde evlerinde mahsur kalan 2 vatandaş ise AKUT ekipleri tarafından botlarla kurtarıldı. Köyde yollar ortadan ayrılırken içme suyu boruları patladı ve halk susuz kaldı.
Sel felaketinin birisi de Uzunköprü’ye bağlı Dereköy’de meydana geldi. Köyde 10 ev sel sularına dayanamayıp yerle bir oldu. Sel sularına evde yakalanan iki vatandaş ise AKUT ekipleri tarafından kurtarıldı. Vatandaşlara yardım amaçlı giden kepçe operatörü de sel sularına maruz kaldı.
Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, sel bölgesine gelerek incelemelerde bulundu. Kaymakam Yıldız yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde başlayan sağanak aralıksız devam ediyor. Meteoroloji tahminlerine göre, ilçeye 150 kilogram yağış düştü. Köylerimizde ve ilçemizde sel tehlikesi var. Selde zarar gören vatandaşlarımıza devletimiz şefkat kollarını açacak" dedi.
(İHA)