BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İhsanoğlu’nun bugünkü durağı Gaziantep

CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanı adayı gösterdikleri Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Gaziantep’e geldi. <br/>Cumhurbaşkanı Ad...

Abone ol

CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanı adayı gösterdikleri Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Gaziantep’e geldi.
Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Gaziantep Havalimanı’nda CHP ve MHP İl teşkilatı üyeleri tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı. Kalabalık bir konvoyla Gaziantep’e giriş yapan İhsanoğlu, seçim otobüsünden halkı selamladı. Yoldaki vatandaşlar ise İhsanoğlu’na sevgi gösterilerinde bulundu.
İhsanoğlu, ilk olarak Gaziantep’in kurtuluş mücadelesinde şehit düşen Molla Mehmet Karayılan’ın mezarını ziyaret ederek dua okudu. İhsanoğlu, Karayılan’ın mezarı başında yaptığı konuşmasında şehitlere minnettar olduğunu belirterek, “Böyle bir aziz hatıranın şehidimiz ve kahramanımızın ailesiyle torunlarıyla, nesli ile tanışmak herhalde büyük bir şereftir. Bu vatan bugün bu şekilde duruyorsa, bağımsızsa, başı eğik değilse başı dikse bayrağımız her yerde dalgalanıyorsa Molla Mehmet gibi şehitlerimiz sayesinde olmuştur. Onun için biz bu şehitlere her zaman minnettarız” dedi.
Kuran-ı Kerim’de şehitlere ölü denilmemesi gerektiğini belirten ayetten örnek veren İhsanoğlu, “Biraz önce Kuran-ı Kerim’den okuduğum ayeti kerimede diyor ki ‘Allah yolunda ölenleri sakın ölü sanmayınız onlar Allah nezdinde diridirler ve muteber insanlardır’ Bunlar örneklerden bir tanesi. Molla Mehmet düşmanları tarafından Karayılan diye tabir edilen çünkü onları sokan bine yakın şehidimiz vefat etmiştir. Antep gibi bir yerde işgalci güçlere karşı tabi bu Kuvayi Milliye ruhu tüm ülkemizi ayakta tutan ruhtur. Bugün Türkiye tekrar birlik ve beraberlik ihtiyacında dirlik ihtiyacında bu ruha ve bu dayanışmaya. Türk milletinin tekrar yeniden şahlanması için güçlenmesi için kaybettiği itibarlarına tekrar yeniden kazanması için huzur temini için böyle kahramanlara ihtiyacımız vardır. Bu kahramanlık ruhunun devam etmesine ihtiyacımız vardır” ifadelerini kullandı.
Ekmeleddin İhsanoğlu, Karayılan’ın mezarının ziyaret etmesinin ardından seçim otobüsü ile şehir turu yaptı. İhsanoğlu, şehir turunun akabinde Gaziantep Valisi Erdal Ata’yı makamında ziyaret etti. Gaziantep Valisi Erdal Ata ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken İhsanoğlu ise misafirperliğinden dolayı Gazianteplilere ve Gaziantep Valisi Erdal Ata’ya teşekkür etti.
(İHA)