BIST 9.573
DOLAR 32,45
EURO 34,48
ALTIN 2.473,81
HABER /  EKONOMİ

Seks skandalı Euro'yu fena vurdu!

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın tutuklanması euroyu düşüşe geçirdi

Abone ol

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın, hafta sonunda New York'ta cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklanması, euronun bu sabah Asya pazarlarında düşmesine neden oldu.

Tutuklama olayının yatırımcılar tarafından euro bölgesinin borç krizinin düzeltilmesi çabalarını zorlaştıracağı şeklinde değerlendirilmesi üzerine, cuma akşamı New York'ta 1,4108 Amerikan doları olan euro bu sabah Tokyo'da 1,4056 Amerikan dolarına düştü. Euro, Japon yeni karşısında da 113,99 yenden 113,61 yene değer kaybetti.

Başkanının New York'ta tutuklanmasıyla zor duruma düşen IMF ise, olayın ele alınacağı gayrıresmi yönetim kurulu toplantısının dün akşamdan bugüne ertelendiğini açıkladı.

Ayrıca IMF başkanı, bugün Brüksel'de euro bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan konusunda yapacağı çok önemli bir toplantıya katılacaktı. IMF'nin Washington'daki merkezinden, bu toplantıya kuruluşun Avrupa'dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nimet Shafik'in katılacağı bildirildi.

New York polisinden bir yetkili de, şikayetçi otel çalışanının 2806 numaralı süite, Strauss-Khan'ın duş aldığı sırada boş sanarak girdiğini anlattı. Polis yetkilisinin açıklamasına göre, "IMF başkanı kadına arkadan yaklaştı ve uygunsuz bir biçimde dokundu. Kadını cinsel bir eyleme zorladı."