BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.309,79
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den deprem etkisi yaratacak karar

PKK'lılar için BDP'nin 3 günlük yas ilan etmesinin ardından CHP Diyarbakır İl örgütü de bugün seçim bürolarını yas nedeniyle kapatma kararı aldı.

Abone ol
PKK'lılar için BDP'nin 3 günlük yas ilan etmesinin ardından CHP Diyarbakır İl örgütü deseçim bürolarını yas nedeniyle kapatma kararı aldı.

 

Kaset skandalı sonrası MHP'ye destek veren açıklamalar nedeniyle, "demek ki onlarında fikir namusu var" diyerek PKK'ye adete teşekkür eden MHP'den sonra bir şok açıklama CHP'den geldi.

Geçtiğimiz günlerde Şırnak Uludere'de öldürülen PKK'lılar için 3 günlük yas ilan eden BDP'den sonra CHP'nin Diyarbakır İl Örgütü ölen PKK'lıların yasını tutmak için bir gün süre ile seçim bürolarını kapatma kararı aldı.

İşte dün PKK'ya yakın Fırat Haber Ajansında yer alan o bomba haber;

"CHP Yarın Diyarbakır seçim bürolarını kapatacak"

Hakkari'nin Uludere ilçesi kırsalında çıkan çatışmada 5 gerillanın yaşamını yitirmesi ve 3 gün yas ilan edilmesi ardından CHP Diyarbakır il örgütü yarın seçim bürolarını yas nedeniyle kapatacak.

ANF'ye açıklamada bulanan CHP 1. sıra milletvekili adayı Salih Sümer ve İl Başkanı Muzaffer Değer, halkın kararına saygı duyduklarını belirterek, kentte kepenklerin tümden kapatılması halinde seçim bürolarını yas nedeniyle kapatacaklarını söylediler.

CHP Diyarbakır 1. sıra milletvekili adayı Salih Sümer, 12 gerillanın yaşamını yitirmesinden üzüntü duyduklarını belirterek, yarın kepenklerin kapatılması halinde parti seçim bürolarını da kapatacaklarını söyledi.

Seçim barajının düşürülmesi gerektiğini belirten Sümer şunları söyledi: "Seçim barajı olmaması halinde BDP'nin buradan 8 milletvekili çıkaracağına inanıyorum. Bizler BDP'nin oylarını çalıyoruz. Bunlar haksızlıktır. Kürt halkı ve Kürt sorunu var. 12 kişinin ölümünden üzüntü duyuyorum. Operasyonları AKP hükümeti isterse durdurabilir. Halkın kararına saygı duyuyoruz. Kepenkler kapatılması halinde bizler de seçim bürolarını kapatacağız."

CHP İl Başkanı Muzaffer Değer de ANF'ye yaptığı açıklamada, yaşanan ölümlerden üzüntü duyduklarını ve yarın seçim bürolarını kapatacaklarını söyledi. Kısa bir süre önce 7 gerillanın ölümü sonrasında kurulan taziye çadırını ziyaret ederek operasyonlar sonucu yaşanan ölümlere tepkisini dile getirdiğini belirten Değer, ölümlerin ve operasyonların durmasını istedi.