BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.412,45
HABER /  SAĞLIK

Şeker hastaları için en ideal diyet

Son dönemde yapılan araştırmalara göre kilo vermenin en iyi yolunu tespit edildi: Akdeniz tarzı beslenme.

Abone ol

Reader's Digest dergisinde yer alan haberde, yapılan çalışmada, şeker hastası 215 aşırı kilolu insan ya klasik, az yağlı diyet ya da Akdeniz tarzı beslenmeyi (zeytinyağı, sebze, tam tahıllar, balık ve kümes hayvanları) uyguladığı belirtiliyor. 4 yıl sonra, her iki grup da hemen hemen aynı kiloyu verdiler. Ancak, Akdeniz diyeti yapanların sadece yüzde 44'ünün şeker hastalığı ilaçlarına ihtiyacı olurken, az yağlı diyet uygulayanların ise yüzde 70'i ilaç kullanıyordu.

Harvard Tıp Okulu'ndan Doç. Dr. Dariush Mozaffarian , Akdeniz diyetinin sağlıklı gıdalarla dolu olduğunu ve yağı azaltılmış yiyeceklere dayanmadığını söylüyor. İşte kan şekerinize yardımcı olacak ve Akdeniz tarzı beslenmede bulunan gıdalar:

Bunları az tüketin: Sığır eti, kuzu eti, tereyağı, margarin, yağı azaltmış kurabiyeler, yumurta, yağsız yoğurt, az yağlı Amerikan, Cheddar veya İsviçre peyniri, fırında közlenmiş patates, ekmek ve pirinç.

Bunlardan daha fazla tüketin: Balık, kümes hayvanları, fasulye, sızma zeytin yağı, soya ve kanola gibi diğer bitkisel yağlar, taze meyve, bütün yumurta, kaymaklı yoğurt, Parmesan ya da keçi peyniri, şifalı otlarla kavrulmuş ya da sotelenmiş ve üzerine zeytinyağı gezdirilmiş sebzeler.