BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.512,86
HABER /  GÜNCEL

Şehitlikte terör protestosu

İstanbul'daki lise öğrencileri Edirnekapı Şehitliği'nde terörü protesto etti...

Abone ol

Edirnekapı Şehitliği'nde sabah erken saatlerde toplanan Şehit ve Gazi Dernekleri üyesi bir grup, basın açıklaması yapıp şehitler için dua etti. Daha sonra şehitlik önünde toplanan grupla biraraya gelen şehit yakınları yürüyüşe geçti.

Şehitliğin önünden geçen Edirnekapı Rami Caddesi'ni trafiğe kapan yaklaşık 500 kişilik grup, Fatih'e doğru yürüyüşe geçti. 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' sloganı dışında slogan atmayan grup, Edirnekapı surlarına kadar yürüdü. Şehit oğullarının fotoğraflarını taşıyan şehit anneleri vatandaşları da yürüyüşe çağırdı. Çevredeki vatandaşlar da yürüyüşe destek verdi. Edirnekapı surlarına kadar yürüyen gruba polis de eşlik etti. Grup polisin trafiği açalım uyarısının ardından olaysız dağıldı.

LİSE ÖĞRENCİLERİ DE EYLEMDEYDİ

Fatih Vatan Lisesi öğrencileri okul çıkışında toplandı. 100 kişilik grup ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 2 kilometre yürüyerek Edirnekapı Şehitliği'ne geldi. Dev Türk bayrakları açan öğrenciler dua okudu. İstiklal Marşı okuyan öğrenciler şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Bu sırada bazı öğrencilerin gözlerinin dolduğu görüldü.

Şehit anneleri de ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak protestoya destek verdi. Bu sırada bir şehit annesi baygınlık geçirdi.

Öğrenciler protestonun ardından olaysız bir şekilde dağıldı.