BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Şehit uzmana hazin tören

Mardin'de şehit olan Uzman Çavuş Muzaffer Karaca son yolculuğuna uğurlandı

Abone ol

Mardin'de, dün güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muzaffer Karaca'nın (30) cenazesi, Çorum'un Osmancık ilçesinde toprağa verildi.

Osmancık Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene, şehit Karaca'nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Merzifon 5'inci Ana Jet Hava Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Sinan Şanlı, Amasya Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Esenyel, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, Çorum Valisi Mustafa Toprak, Çorum Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay İrfan Tuncer, Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, AK Parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören sırasında şehidin babası Dursun, annesi Menşure, eşi Aslı Karaca ve yakınları, göz yaşlarını tutamadı. Şehidin 6 yaşındaki kızı Bengisu ise babasının fotoğrafına sarılarak uzun süre ağladı.

Bantlı eylem

Bu arada, bir grup vatandaş, ağızlarını bantlayarak sessiz eylem yaptı. Ellerindeki pankartlarla terör örgütünü lanetleyen vatandaşlar, daha sonra ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' şeklinde slogan attılar. Törende bir konuşma yapan Çorum Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay İrfan Tuncer, Türkiye'nin, yıllardan beri, başta bölücülük olmak üzere terörün her türlüsüne karşı olağanüstü bir azim ve sabırla mücadele ettiğini, bu uğurda binlerce masum insanını şehit verdiğini söyledi.

Çorum Müftüsü Dursun Kaplan tarafından kılınan cenaze namazının ardından şehit Jandarma Uzman Çavuş Karaca'nın cenazesi, Büyük Mezarlık'ta toprağa verildi.

Tayini çıkmıştı
Öte yandan evli ve 1 kız çocuk babası Karaca'nın şark görevini tamamlamasına 15 gün kaldığı ve Karabük Jandarma Alay Komutanlığına tayini çıktığı öğrenildi.