BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Şehit Üsteğmen toprağa verildi

Şehit Üsteğmen Fikri Dilsiz'in naaşı Mersin Devlet Hastanesi morgundan alınarak gözyaşları içinde toprağa verildi.

Abone ol

Askeri helikopterin eğitim uçuşu sırasında Ankara'nın Tuluntaş köyü yakınında düşmesi sonucu şehit olan Üsteğmen Fikri Dilsiz'in cenazesi, Mersin'de düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.


Ankara'daki Kara Havacılık Komutanlığında düzenlenen törenin ardından dün havayolu ile Adana'ya, daha sonra da karayoluyla Mersin'e getirilen Dilsiz'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Mersin Devlet Hastanesi morgundan alınarak Muğdat Camisi'ne getirildi.

Cenaze törenine, şehidin babası Hasan Hüseyin Dilsiz, annesi Zeliha Dilsiz, KKTC'de üsteğmen olarak görev yapan kardeşi Mustafa Dilsiz, öğretmen kardeşi Aydın Dilsiz, aynı zamanda şehidin dayısı olan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, AK Parti Mersin milletvekilleri Kürşad Tüzmen ve Ali Er, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Camideki tören sırasında, iki kadın askerin şehidin annesinin kollarından tutarak destek verdikleri görüldü.

Şehidin cenazesi, kılınan namazın ardından askerler tarafından top arabasına taşındı. Cenaze, Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Önceki akşam, Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopter, eğitim uçuşu sırasında Ankara'nın Tuluntaş köyü yakınlarında düşmüş, Üsteğmen Fikri Dilsiz'in de aralarında bulunduğu 5 subay hayatını kaybetmişti.