BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,98
HABER /  GÜNCEL

Şehit sayısı 202’ye yükseldi

Hamas yönetiminin Mısır’ın önerdiği ateşkes anlaşmasını kabul etmemesi sonrası İsrail ordusu dün hava saldırılarına devam etti. İsrail’in so...

Abone ol

Hamas yönetiminin Mısır’ın önerdiği ateşkes anlaşmasını kabul etmemesi sonrası İsrail ordusu dün hava saldırılarına devam etti. İsrail’in son 9 gündür düzenlediği hava saldırılarında ölü sayısı en az 202’ye yükseldi.
İsrail’in dün gece düzenlediği saldırılarda Refah bölgesinde 2 kişi hayatını kaybederken Khan Yunis bölgesinde de 1 kişi yaşamını yitirdi. İsrail ordusu saldırı sırasında Hamas’a ait birçok noktayı da vurdu. Saldırılarda Hamas’ın üst düzey yöneticilerinden Mahmud ez-Zahar’ın evinin vurulduğu açıklandı. Son 9 gündür Hamas’ın, İsrail’e 1000 civarında füze attığı, İsrail’in ise Gazze’de 1500 noktayı havadan vurduğu belirtildi. Filistin İnsan Hakları Merkezi yetkilileri İsrail’in son 9 gündür düzenlediği hava saldırılarında ölenlerin 4’te 3’ünün sivil olduğunu kaydetti. Birleşmiş Milletler ise ölenlerden 4’te 1’inin çocuklar olduğunu ifade etti. İsrail’in bu güne kadar düzenlediği hava saldırılarında 1500’den fazla Filistinlinin de yaralandığı açıklandı.
Öte yandan son 9 gündür İsrail’in hava saldırılarına karşılık Hamas’ın İsrail’e fırlattığı roketler sonucunda ilk kez bir İsrailli yaşamını yitirdi. İsrail’in Erez bölgesinde meydana gelen olayda 4 kişinin de ciddi şekilde yaralandığı bildirildi. İsrail ordusu dün akşam saatlerinde Mısır’ın ateşkes önerisinin Hamas tarafından kabul edilmemesi sonrası Filistin’e hava saldırısı düzenleyeceğini duyurmuştu. Ordu yetkilileri bu yüzden Filistinlilere sığınaklara girmeleri çağrısında bulunmuştu. İsrail Başbakanı Netanyahu ise açıklamasında “Eğer ateşkes yoksa, cevabımız ateş olacaktır” demişti.
(İHA)