BIST 9.947
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.429,48
HABER /  GÜNCEL

Şehit polisin ölüm nedeni belli oldu 

Dün gece çıkan olaylar sırasında yaşamını yitiren şehit Polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın, ölüm nedeni açıklandı.

Abone ol

Berkin Elvan gösterileri sırasında şehit olan Polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın ölüm sebebi belli oldu. Ahmet Küçüktağ'ın ölümüyle ilgili çelişkili bilgiler vardı. İddialar sıkılan gazdan etkilenerek öldüğü şeklindeydi.

Gelen açıklama ise Şehit Polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği yönünde. 

Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, Berkin Elvan gösterilerine müdahale ederken ölen polis memuru Ahmet Küçüktağ’ın biber gazından dolayı kalp krizi geçirdiği iddialarını yalanladı.

Vali Güner, Küçüktağ'ın göstericilerin taşlı saldırısı sırasında görev yaptığı zırhlı ekip otosu içerisinde kalp krizi geçirdiğini belirtti.

DİK DUR SEN ŞEHİT BABASISIN

Ahmet Küçüktağ için memleketi Elazığ'da tören düzenlendi. Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, "Kimseye söylemedi, vasiyet etmedi ama ben onun fısıltılarını duymaktayım. Bu öfkenin sebebiyle mücadele etme ödevini de bizim omuzlarımıza bıraktı" dedi.

Şehidin cenazesinin Fırat Üniversitesi Hastanesi morgundan alındığı sırada fenalık geçiren annesi Miyase Küçüktağ, tören sırasında eşi Süleyman Küçüktağ'a "Sen dik dur, sen şehit babasısın" dedi.

Şehidin cenazesi, İzzetpaşa Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Harput Mezarlığı'nda defnedildi.


TUNCELİ VALİLİĞİ: GAZDAN DEĞİL

İl Emniyet Müdürlüğü’nden aldıkları bilgileri açıklayan Güner’in açıklaması şöyle:

Bazı basın yayın organlarında olaylara müdahale sırasında gazdan etkilenerek kalp krizi geçirdiği şeklinde asılsız ve gerçeği yansıtmayan, yoruma dayalı bilgilerin yayınlandığı görülmektedir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına açıklama gereği duyulmuştur.”

TAŞ YAĞMURU STRES YARATTI

Vali Güner, gece yaptığı açıklamada da polis memurunun ölümü hakkında “Yanında bulunan arkadaşları, gazdan ziyade adeta araçlarına bir taş yağmuru şeklinde yoğun bir taş yağmuruna tutuldukları ve bundan dolayı da ciddi bir stres yaşadıklarını paylaşmışlardır” demişti.

EMNİYET MÜDÜRÜ NE DEDİ?

Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz da Twitter hesabında şu ifadeleri kullandı:

"Bir evladımızı, polis memuru Ahmet Küçüktağ'ı görevli olduğu ekip otosu içinde aniden fenalaşması sonucu kaybettik. Başımız sağolsun. Kamuoyunda gazdan etkilenerek rahatsızlandığı şeklinde yanlış bilgiler dolaşmaktadır. Kurumum tarafından bu yönlü bir bilgi edinilmiş değildir. Birlikte görev yapan ekip arkadaşları gece boyunca gazlı ortama girmedikleri ve gaz maskesi takmaya hiç ihtiyaç duymadıklarını söylemiştir."

KALP PİLİ YETMEDİ

şehit-polis-ahmet-küçüktağ.jpg30 yaşındaki polis memuru Ahmet Küçüktağ, Tunceli'deki Berkin Elvan protesto gösterilerinde görev yapıyordu.

Zırhlı araçta bulunan Küçüktağ gösteriler sırasında kalp krizi geçirince hemen Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Acil serviste görevli bir doktor, polis memurunun hastaneye getirildiğinde kalbinin durduğunu söyledi. Elazığ'dan askeri helikopterle getirilen kalp pili polis memuruna takıldı.

Doktorlar üç saat boyunca kalp masajı yaparak polis memurunu yaşatmaya çalıştı. Ancak polis memuru Küçüktağ kurtarılamadı.