BIST 9.999
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.439,32
HABER /  GÜNCEL

Gülen Burak Can için taziye ilanı verecek mi?

Berkin Elvan için taziye ilanı veren Fethullah Gülen Burak Can için de taziye mesajı yayınlayacak mı?

Abone ol

Sosyal medya, Fethullah Gülen'in dün akşam Beyoğlu Kulaksız'da öldürülen Burak Can Kahramanoğlu için taziye mesajı verip vermeyeceğini konuştu.

Berkin Elvan'ın cenazesinin ardından çıkan olaylarda, Beyoğlu'nda iki grup arasında çıkan çatışmada Burak Can Kahramanoğlu, silahla vurularak hayatını kaybetmişti.

Gezi eylemlerinde yaralanan ve önceki gün hayata gözlerini yuman Berkin Elvan için taziye mesajı yayımlayan Gülen'in, Burak Can için de aynı şeyi yapıp yapmayacağı Twittar'da tartışma konusu oldu. 22 yaşında ölen Burak Can için Gülen'den henüz taziye mesajı gelmedi. İşte o tweetlerden bazıları:

Elif ‏@eliffv

Fettullah Gülen'den Burak Can'ın ailesinede taziye mesajı göndermesini bekliyoruz.Tabi otoriteden izin alabilirse.....

Sabiha Doğan ‏@sabihadogann

Fethullah Gülen, Burak Can Karamanoğlu için de taziye ilanı yayınladı mı?

Aslı Bucak ‏@asli_bucak

Gülen, Burak Can polis için bir taziye mesajı yayınlayacak mı? Mesajın ucuna da sünni polislerimiz falan gibi bi ifade yerleştirecek mi?

Ömer Akdemir ‏@mer_akdemir

Gülen'den Burak Can Karamanoğlu'na taziye mesajı gelmedi sensiyasete karışırsan böyle dalga geçerler

Felat Y4ŞA ‏@yasa_felat

Gülen'den Burak Can Karamanoğlu'na taziye mesajı gelmedi! Gelmez de! Mavi Marmara şehidlerine gelmedi!

zihni açık ‏@zihniacik

fethullah gülen şimdi de burak can'ın vefatı için ülkücüleri sokağa dökmeyi teşvik edecek bir taziye vermezse ayıp eder. e hadi a

GÜLEN BERKİN ELVAN İÇİN NE DEMİŞTİ?

“Sağduyu ve uzlaşıyla örgülenmesi gereken devlet aklının öfke ve kine mağlub olduğu zor günler geçirmekteyiz. Bu nefret atmosferi, toplumun muhtaç olduğu sevgi, sükunet ve birbirini anlama çabasını ortadan kaldırmakta; yukarıdan aşağıya doğru çatışmacı bir üslubu telkin etmektedir.

BİR AVM İNADINA...

Bir AVM inadıyla başlayan hadiseler teskin edileceğine kutuplaştırıcı bir dille körüklenmiş ve bugüne kadar birçok gencimizin hayatını kaybetmesine sebep olmuştur.


ALEVİ KARDEŞLERİMİZE SABIR DİLERİM

15 yaşındaki küçük Berkin Elvan, bu atmosferin son kurbanı. Elvan ailesine ve yakınlarına başsağlığı diler, bugüne kadar pek çok acıyla dağidâr olmuş ama temkin ve teyakkuzunu korumayı başarmış Alevi kardeşlerimize sabrı cemil niyaz ederim.”

burak-can.jpg