BIST 9.511
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.492,22
HABER /  GÜNCEL

Şehit kızından PKK'ya tokat gibi sözler!

ŞIRNAK 'ta babaları şehit olan korucu çocukları hain PKK'ya tokat gibi gelecek açıklamalarda bulundu. Şehit Süleyman Tosun'un kızı Halime Tosun, "Biz babasız da yaşarız ama vatansız yaşayamayız" dedi.

Abone ol

ŞIRNAK 'ta geçen hafta PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu güvenlik korucuları Süleyman Tosun ve Halil Yerboğa'nın şehit düştüğü Silopi ilçesinin Çalışkan beldesinde teröre tepki dinmiyor.

26 Eylül'de PKK'lı teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu güvenlik korucuları Tosun (42) ve Yerboğa'nın (43) şehit düştüğü, iki güvenlik korucusunun yaralandığı Çalışkan beldesine taziye ziyaretleri sürüyor.

Güvenlik korucularından geriye acılı eşleri ve 14 gözü yaşlı çocuk kaldı.Terörle mücadele ederken şehit verilen iki güvenlik korucusu için gururun hakim olduğu beldede şehit yakınları terörü lanetledi. Şehit Süleyman Tosun'un kızı Halime Tosun (17) AA muhabirine, babasının şehit olmasından gurur duyduklarını, şehitliğin herkese nasip olmadığını söyledi.

VATANIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ: Şehidin oğlu Nurullah Tosun (24), babasının kanının yerde bırakılmayacağını söyledi. Vatana sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade eden Tosun, "Babamın bize verdiği öğütler hep aklımızda, onun yolundan gideceğiz. Kanı da elbette yerde kalmayacak. Çöpçü de olsak güvenlik korucusu da olsak ne olursak olalım vatanımıza sahip çıkacağız." diye konuştu.

BU YOLDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ: Şehidin kardeşi güvenlik korucusu Mehmet Emin Tosun (33) vatanı için şehit olma şerefine kavuşan ağabeyi ile gurur duyduğunu belirtti. Ağabeyinin yolundan ilerlediğini anlatan Tosun, terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğini aktardı.

Tosun, şöyle konuştu: "Herkes bilsin ki bu yoldan asla vazgeçmeyeceğiz. Onlar böyle alçakça saldırıp, bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Akıllarınca bunu başaracaklarını sanıyorlar ama yanılıyorlar. Tam aksine vatanımıza daha çok bağlanıyor, sarılıyor, seviyoruz. Bugün beşikteki bebeğimiz de onların düşmanı. Belde halkı olarak intikamımızı alacağız. Sonuna kadar bu vatanının bekçisi olmaya devam edeceğiz."