BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.453,64
HABER /  GÜNCEL

Şehit ikizinden intikam yemin

Karakol baskınından 3 gün önce içine bir sıkıntı doğmuştu. Şehit askerin ikizi intikam yeminleri ediyor.

Abone ol

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde karakola yapılan baskında şehit düşen Erdem Erkaçtı'nın ikiz kardeşi Erden Erkaçtı, kardeşinin mezarı başından ayrılmıyor. Kardeşinin mezarı başında dua eden Erden Erkaçtı, intikam yeminleri ediyor.
Hayatları boyunca birbirlerinden ayrılmadıklarını belirten Erden Erkaçtı, askere gönüllü olarak aynı anda gittiklerini söyledi. Acemi birliğinin Manisa Kırkağaç olduğunu anlatan Erkaçtı, şöyle konuştu: “Burada dağıtım yerlerimiz açıklandığında şehit olan kardeşim Mardin'e ben Tunceli'ye dağıtım olduğumu öğrendim. Fakat komutanımız bizi yanına çağırarak aynı yerde askerlik yapmak isteyip istemediğimizi sordu. Biz de aynı yerde askerlik yapmak istediğimizi bildirdik. Sonrasında ben Tunceli Çemişkezek'e şehit kardeşim Tunceli Pülümür'e sevk oldu. Toplanma yerimiz olan Elazığ'a kadar birlikte gittik. Ondan sonra bir defa daha telefonla görüştük.”

İÇİME KARAMSARLIK ÇÖKMÜŞTÜ

Kardeşinin şehit haberini almadan 3- 4 gün öncesinde içinde bir karamsarlık ve sıkıntı hissettiğini ifade eden Erden Erkaçtı, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sanki kötü bir şeyler olacağını hissetmiştim. Kardeşimin şehit haberini akşam yapılan alay içtimasında bölük komutanımdan öğrendim. Komutanın yanından ayrılarak silahımı aldım ve dağa koştum. Sonra beni yakalayarak birliğime geri getirdiler. Ama, iznimin ardından birliğime katılarak kardeşimin intikamını alacağım.”