BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Büyükanıttan sınır ötesi çıkışı

Türkiye'de K. Irak'a yönelik sınır ötesi tartışmaları sürerken, Org. Büyükanıt ders niteliğinde bir açıklama yaptı..

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Türk askerinin mahalle kabadayısı olmadığını" belirterek, olası bir sınır ötesi harekat için siyasi direktife ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Finlandiya'nın savunma günü dolayısıyla Finlandiya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Orgeneral Büyükanıt, olası bir sınır ötesi müdahaleye ilişkin soru üzerine, "Türk askeri mahalle kabadayısı değil. Siyasi direktife ihtiyacımız var" dedi.

AP'NİN HABERİNE CEVAP

Amerikan haber ajansı AP'nin dün ''Türk ordusunun Irak'ın kuzeyine girdiği'' yönündeki haberinin hatırlatılması üzerine de Orgenaral Büyükanıt, bu haberin ''kasıtlı'' olduğunu düşündüklerini belirterek, haberi gülerek izlediklerini kaydetti.

Orgeneral Büyükanıt, bir başka soru üzerine de, mayıs ayından itibaren büyük kentlerde terör eylemleri olmasını zaten beklediklerini kaydederek, bundan duydukları üzüntüyü dile getirdi. Orgeneral Büyükanıt, terörle mücadeleye yönelik kararlılıklarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.