BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Şehit er yürek dağladı

Baba, Adem ismini duyunca baygınlık geçirdi. Şehit kendi oğlu çıkmadı ama sonraki haber babayı yıktı.

Abone ol

Haberlerde 'Adem' ismini duyunca oğlunun şehit olduğunu sanan baba baygınlık geçirdi. 15 dakika sonra arayıp evi sevince boğan Adem, 2 gün önce şehit düştü.

İstanbul Esenyurt'ta, inşaatlarda çalışan Ahmet Çiçek'in oğlu Adem Çiçek, 7 ay önce komando olarak Şırnak'a gitti. 5 çocuk babası Ahmet Çiçek, o günden bu yana haberleri kaçırmaz olmuştu. 2 ay önce evde eşiyle birlikte yine haberleri izliyordu. Spiker önce Şırnak'ta 5 askerin şehit olduğunu söyledi. Ardından da memleketlerini ve isimlerini saymaya başladı. "Mersinli Uzman çavuş Murat Tutal, Ankaralı jandarma komando onbaşı Mükremin Başaran Sinoplu komando er Fatih Erer, Kocaelili komanda er Ümit Balkan ve Ordulu komando er Adem Öğlü."

1 GÜN ÖNCE HELALLİK İSTEDİ
Adem adını duyar duymaz kalbi sıkışarak koltuğa düşen baba Ahmet Çiçek, soyadını duyamadığı şehidin kendi oğlu olduğunu sandı. 15 dakika sonra evi arayan Adem, annesine hayatta olduğunu söyledi. Baba Çiçek, kendine geldiğinde gerçeği öğrenince büyük bir sevinç yaşadı. Ancak bu sevinç, kısa sürdü. 2 gün önce PKK'lılara yönelik operasyona katılan Adem Çiçek de şehit düştü. Önceki akşam Esenyurt Garnizon Komutanı, yanında bir doktor ve bir hemşireyle evine gelince Çiçek ailesinin yüreğine ateş düştü. Evlat acısıyla yüreği yanan baba Çiçek, "Bir gün önce dayısıyla görüşmüş. Onlara 'Arkadaşlarım şehit oluyor. 2 gün sonra biz de operasyona gideceğiz. Belki bende şehit olurum. Hakkınızı helal edin' demiş. Vatan sağolsun" dedi.