BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Doğuya santral müjdesi

Bingöl Karlıova kömür sahalarının işletilmesine yönelik ihale, 6 haziran salı günü yapılacak.

Abone ol

''Termik Santral kurma'' şartı ile Bingöl Karlıova kömür sahalarının işletilmesine yönelik ihale, 6 haziran salı günü yapılacak. İhaleyi kazanacak firma, Karlıova'da 300-500 mw kurulu güçte termik santral kuracak.

Enerji açığının kurulacak yerli santralla karşılanması yönelik çalışmalar doğrultusunda, TKİ Genel Müdürlüğü tarafından rödovans (kiralama) sistemi ile yürütülen enerji ve madencilik amaçlı bir proje daha, ihale aşamasına getirildi.

Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından bir süre önce ''termik santral kurma'' şartı ile rödovans sistemi ile ihaleye çıkarılan Bingöl Karlıova kömür maden sahasının devrine ilişkin ihalede teklifler, 6 Haziran Salı günü alınacak.

Hukuki uhdesi TKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde kalmak koşuluyla rödovans sistemi ile işletilmek üzere uluslararası düzeyde ihaleye çıkarılan Karlıova termik santral için, yerli ve yabancı firmaların yarışması bekleniyor.

ZARFLAR AYNI GÜN AÇILACAK
Daha önce katılmaları uygun görülen firmalardan 6 Nisan günü saat 14.00'de tekifleri alınacak. Aynı gün fiyat teklifleri, TKİ İhale Komisyonu tarafından açılacak ihaleyle ilgili değerlendirme çalışmalarının, kısa bir süre içerisinde
sonuçlandırılarak üstlenici firma veya firma grubunun belirlenmesi
bekleniyor.

Üstlenici firma, Bingöl Karlıova'da 300 ila 500 mw kurulu güç arasında değişen linyit kömürüne dayalı bir santral kurarak işletecek. Kurulacak santralın tam kapasite ile enerji üretimine katılması halinde, yılda 1 milyar kwh'nin üzerinde elektrik enerjisi elde edilmesi planlanıyor.