BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Şehit cenazesinde Erdoğan'a tepki

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın mayına çarpması sonucu şehit olan Piyade Çavuş Ender Alper'in cenaze töreninde gözyaşının yanında tepki de vardı.

Abone ol

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın karayoluna döşenen mayına çarpması sonucu şehit olan Piyade Çavuş Ender Alper'in (22) cenaze töreninde, şehit yakınları Başbakan Erdoğan'a, "Bir avuç patlamayla başa çıkamıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

AKP Ağrı Milletvekili Mehmet Melik Özmen'in cenazesiyle aynı anda Alper için de Kocatepe Camii'nde tören düzenlendi. Törene Alper'in ailesi, yakınları, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, bazı bakanlar ve kuvvet komutanları katıldı.

Şehit yakınları, kendilerine başsağlığı dileyen askeri yetkililere, "Davullarla, zurnalarla gönderiyoruz, böyle mi gelecekler paşam?" diye seslendi. Kılınan cenaze namazı sonrası Alper'in cenazesi askerler tarafından bir süre omuzlarda taşındı. Şehidin annesinin oğlunun tabutunun arkasından yürürken "117 gün daha dayanamadın mı Alper Çavuşum? Bana kim bakacak?" sözleri törene katılanları duygulandırdı.

Kaynak: