BIST 9.986
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.437,31
HABER /  GÜNCEL

Şehit Çelik Adıyaman'da toprağa verildi

Nusaybin'de şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Turan Çelik, memleketi Adıyaman'da toprağa verildi. Çelik'in Bingöl'de görev yaptığı ve 4 ay önce geçici görevle Nusaybin'e gittiği öğrenildi.

Abone ol

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yaralanan ve tedavi gördüğü Ankara GATA'da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Turan Çelik'in cenazesi, Adıyaman'da toprağa verildi.

Şehidin naaşı, Ankara'dan uçakla Adıyaman'a ardından da helallik alınmak üzere Fatih Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü.

Cenazenin getirilişi sırasında şehidin yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Protokol üyeleri baba Mehmet Çelik'e taziyelerini iletti.

Şehidin cenazesi, Yeni Mezarlık Camii'ndeki namazın ardından Adıyaman Şehitliğinde defnedildi. Vatandaşlar, cenazenin götürülüşü sırasında terör örgütü PKK aleyhine slogan attı, tekbir getirdi.

Cenazede, şehidin görev yaptığı arkadaşları da hazır bulundu.

Törene; TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Vali Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Koyuer ve diğer ilgililer katıldı.

Evli ve 10 aylık bebeği olan şehit Çelik'in Bingöl'de görev yaptığı ve 4 ay önce geçici görevle Nusaybin'e gittiği öğrenildi.

Şehit Çelik'in ağabeyi Emrah Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşiyle, yaralanmadan 4 saat önce görüştüğünü belirterek, "Vatanımız sağ olsun, gerekirse bizler de seve seve vatan uğruna ölmeye hazırız." diye konuştu.