BIST 10.199
DOLAR 32,34
EURO 34,93
ALTIN 2.399,91
HABER /  GÜNCEL

Şehit asker çatışmayı babasına anlattı

Türkiye Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde şehit düşen 24 evladına ağlıyor.

Abone ol

Ateş yine düştüğü yeri aktı. Tarifi imkansız acılar yaşandı 24 evde. Her biri ayrı dram, ayrı bir hikayeydi. Söz bitti yürekler dağlandı. 24 vatan evladının acısı yurdun dört bir yanına dağıldı.

24 ŞEHİDİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU... TIKLAYIN

ÜSTEĞMEN MURAT BEK (YOZGAT)

Hakkari’nin Çukurca İlçesi'nde askeri birliğe teröristlerin ağır silahlarla saldırısı sonucu çıkan çatışmada şehit düşen Üsteğmen Murat Bek ile ilgili acı haber, ailesine oturdukları Yozgat’ın Söğütlüyayla Köyü’nde verildi.

HAKKARİ VALİSİ KESİN BİLANÇOYU AÇIKLADI... TIKLAYIN

EVLİLİK HAZIRLIĞI YAPIYORDU

Yozgat Jandarma Komutanlığı’nda görevli subaylar, beraberinde İl Müftüsü Nuh Korkmaz ve sağlık ekibiyle birlikte bugün saat 09.15’de gittikleri Söğütlüyayla Köyü’nde oturan aileye acı haberi verdi. Jandarma ekiplerinin evin önünde durduğunu gören anne Elmas Bek, oğlunun şehit olduğunu anlayarak sinir krizleri geçirdi.

Acılı anne, haberi almadan evden çıkıp koşarak, Jandarma Binbaşı Süleyman Gürz’e sarılıp yere yığıldı. Jandarmaları gören baba Abdullah Bek ise evin merdivenlerine düşüp sinir krizi geçirdi.

Kendini yere bırakan acılı anne Elmas Bek’i sağlık ekibi güçlükle sakinleştirdi. Oğlunun şehit olduğu haberiyle yıkılan acılı anne Elmas Bek oğlunun ardından ağıt yakarak gözyaşı döktü. Şehit Üsteğmen Murat Bek’in nişanlı olduğu ve evlilik hazırlığı yaptığı belirtildi.

ÇATIŞMAYI BABASINA NASIL HABER VERDİ.. SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]
 

ÇAVUŞ YUNUS YILMAZ (ANKARA)

Hakkari’nin Çukurca ve YükseKova ilçelerinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Yunus Yılmaz’ın, Ankara Pursaklar’daki baba ocağına ateş düştü.

02.00'DE BABASINI ARADI

Acı haberi alan Yılmaz ailesi sinir krizleri geçirirken, şehit Yunus Yılmaz’ın, gece saat 02.00’de babasını aradığı ve çatışmayı babasına haber verdiği öğrenildi.

Hakkari’nin Çukurca ve Yüksekova ilçelerinde düzenlenen saldırıda şehit düşen askerlerden biri de Çavuş Yunus Yılmaz’dı. Şehit Yılmaz’ın askerliğini bitirmesine 3 ay kalmıştı. Ancak tezkeresini alamadı, dün geceki saldırıda hain kurşunların hedefi oldu.

Şehit Yılmaz’ın ölüm haberi, Ankara Pursaklar’daki evine ateş düşürdü. Acı haber, muvazzaf askerler tarafından eve iletilmek üzere getirildiğine evde sadece baba Hasan Yılmaz vardı. Anne Nursima Hanım Yılmaz ile evin diğer fertleri Gök köyünde idi. Baba Yılmaz, haberi aldığında sinir krizleri geçirdi. Eve gelen şehit yakınları ise tepki gösterdi, teröre lanet okudu. Şehit Yılmaz’ın cenazesinin, yarın Kalacık'a bağlı Göl köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

EŞİNDEN YENİ BOŞANMIŞTI... ANNESİNİN KURBANLIK SÖZÜ YÜREKLERİ DAĞLADI.. SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

BAŞÇAVUŞ İBRAHİM GEÇER (KONYA)

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer’in acı haberini Konya'nın Akşehir İlçesi'ne bağlı Yazla Beldesi’nde oturan 60 yaşındaki annesi Fatma Geçer’e, Akşehir Garnizon Komutanlığı’nda görevli subaylar ile Yazla Belde Belediye Başkanı Ömer Pınar verdi.

Acı haberi alan Fatma Geçer, sinir krizi geçirdi. Fatma Geçer, yakınları tarafından sakinleştirilirken 65 yaşındaki eşi Mehmet Geçer’in ise 1.5 yıl önce karaciğer kanserinden yaşamını yitirdiği belirtildi. Şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı.

EŞİNDEN YENİ BOŞANMIŞ

3 kardeş olan şehit Geçer’in, İstanbul’da oturan eniştesi Bekir Ceylan, ''İbrahim Geçer, 16 yıllık evliydi. Eşi Ayşe Geçer, ABD'de yaşıyor. İbrahim de yaklaşık 3 yıl ABD'de kaldı. Yaklaşık 3.5 ay önce astsubaylığa geri döndü ve Hakkari Çukurca’da göreve başladı. 6 Ekim tarihinde de eşi Ayşe Geçer’den şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. 14 yaşındaki oğlu Mehmet Batuhan ile 16 yaşındaki Murat Geçer, annesiyle birlikte kalıyor'' dedi.

KURBANIMIZI BAYRAMDAN ÖNCE KESTİK

Şehit Astsubay İbrahim Geçer’in yaklaşık 10 gün önce Yazla Beldesi’ne geldiğini söyleyen Bekir Ceylan, ''Yaklaşık 10 gün önce annesinin yanındaydı. Hatta kurbanlık almışlar. Sonra da görev yerine döndü” dedi. Şehidin annesi Fatma Geçer, “Biz kurbanımızı Kurban Bayramı'ndan önce kestik'' diyerek gözyaşı döktü.

TERHİSİNE KAÇ GÜN KALA ŞEHİT OLDU? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

ER KORAY ÖZEL (ADANA)

Adana'nın Feke İlçesi'ne bağlı Süphandere Köyü’nde oturan ve terhisine 50 gün kaldığı öğrenilen Jandarma Er Koray Özel’in şehit olduğu haberini sabah saatlerinde alan anne 43 yaşındaki Elif Özel, sinir krizi geçirdi.

2 çocuğundan erkek olanını kaybeden Elif Özel’e eve gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Sakinleştirici iğne yapılan Özel’i yakınları teselli etmeye çalıştı.

Orman işçisi olan baba 47 yaşındaki İdiris Özel’in ise bölgenin ormanlık alanında çalıştığı öğrenilince, yakınları acı haberi vermek için yanına gitti. Bu arada şehidin tek katlı ahşap evinine gelen yakınları ve köylüler ise teröre tepki gösterdi.

DÖRT KARDEŞTEN BİRİSİYDİ. SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

ONBAŞI YAVUZ ÇOBAN (AKSARAY)

Şehit jandarma komando onbaşı Yavuz Çoban’ın acı haberi, ailesine Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli subaylar tarafından sağlık ekibi eşliğinde verildi.

Oğlunun şehit olduğunu öğrenen 4 çocuk annesi 50 yaşındaki Dürdane Çoban, sinir krizi geçirdi. Dürdane Çoban, hazırda bulunan sağlık görevlileri tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Şehit Çoban’ın kamyon şoförü olan babası 50 yaşındaki Ekrem Çoban’ın ise işte olduğu belirtildi.

Askerden önce şoförlük yapan ve terhisine 5 ay kalan şehit Yavuz Çoban’ın, bekar olduğu, kız kardeşinin nişanlısı er Cengiz Ertuğrul’un ise Hakkari’de vatani görevini yaptığı öğrenildi. Şehit Çoban’ın cenazesinin yarın Aksaray’da toprağa verilmesi bekleniyor.

ANNESİYLE DÜN AKŞAM KONUŞTU.. SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

ER EYÜP ÇOLAKOĞLU (İSTANBUL)

Hakkari Çukurca'daki 26 güvenlik görevlisinin şehit olduğu hain saldırıda hayatını kaybeden Er Eyüp Çolakoğlu'nun İstanbul Avcılar'daki evine acı haber ulaştı.

Saldırının ardından Çolakoğlu'nun Avcılar'daki evine gelen askeri yetkililer şahadet haberini aileye verdi. Şehit erin evinin evinin önünde 112 ambulans ekibi beklerken, balkonuna Türk bayrağı asıldığı ve yakınlarının başsağlığına geldikleri görüldü.

Şehit er Çolakoğlu'nun üvey babası Yaşar Ergin, Eyüp'ün dün akşam annesiyle konuştuğunu söyledi. Ergin, “Annesiyle dün akşam telefonla konuşmuş. Yakın zamanda izine geleceğini söylemiş. Ama şahadet haberi geldi" dedi.

ŞEHİDİN ANNESİ NE DEDİ? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

ER SÜLEYMAN KALKAN (ISPARTA

Çukurca’da PKK terör örgütünün düzenlediği saldırıda şehit düşen jandarma komando er Süleyman Kalkan’ın şehit haberini Isparta'nın Yalvaç İlçesi'ne bağlı Sücüllü Beldesi’nde oturan ailesine, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hakan Güler, Müftülük’ten bir din görevlisi ve sağlık ekipleriyle birlikte verdi. Kalkan Ailesi’nin oturduğu Harmanyeri Mahallesi’ne giden Güler ve beraberindekiler, sokakta komşularıyla birlikte oturan anne Şerif Kalkan’a şehit haberini verdi.

BÖYLE OLACAĞINI BİLİYORDUM

Oğlunun şehit düştüğünü o anda öğrenen Şerif Kalkan, "Yavrum, kuşum öldü mü? Şimdi bana kim kanat gerecek? Yavrum Süleyman’ım. Ben 'Hakkari’ye gitme' dedim. Böyle olacağını biliyordum" diye feryat etti. Sinir krizi geçiren anne Kalkan’a sağlık ekipleri müdahale etti. Kendisine sakinleştirici vermek isteyen sağlık ekiplerine izin vermeyen acılı kadın, kendini yerden yere attı.

Şehit er Süleyman Kalkan’ın kardeşleri 18 yaşındaki İlknur, 15 yaşındaki Ayşe, 13 yaşındaki Burcu ve 10 yaşındaki Murat da gözyaşlarına boğuldu.

Torunu ile aynı ismi taşıyan Süleyman Kalkan ise terörü lanetledi. Oğlu İsa Kalkan’ın 8 yıl önce vefat ettiğini belirten Süleyman Kalkan, "Sabah uyandığımda haberlerde şehitler olduğunu duydum. İçime torunumun şehit olduğu kuşkusu düşmüştü. Ben torunumu yetim büyüttüm. Böyle olsun diye mi büyüttüm?" dedi.

Diğer yandan, şehidin evine ve beldenin birçok yerine Türk bayrakları asıldı.

ŞEHİT ASKER BABASINA DÜN AKŞAM NELER DEMİŞTİ? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

ÇAVUŞ FİKRET ÖZER (SAMSUN)

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Çavuş Fikret Özer'in evinde yas var.

Samsun Garnizon Komutanlığı ekipleri, sağlık görevlileri ile birlikte gittikleri şehidin Atakum İlçesi'nde yaşayan ailesine acı haberi verdi.

Oğullarının şehit olduğu haberini alan anne İnci ve baba Celal Özer gözyaşlarına hakim olamadı.

3 kardeşin en büyüğü olan ve 8 ay önce askere gittiği öğrenilen şehidin babası Celal Özer, hainlere fırsat verilmemesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

''Saat iki gibi oğlumun şehit olduğu haberi geldi. En son dün akşam telefonla görüştüm. 'Göreve çıkacağız baba', sekiz gün arayamam' dedi. Aziz Türk milleti sağolsun. Hainlere fırsat verilmesin. Hainlerin biran önce işlerinin bitirilmesi lazım.''

Şehidin evine Atakum İlçe Kaymakamı Salim Demir, Merkez Komutanı Piyade Kıdemli Albay Ahmet Şadi Çakır, İlçe Müftüsü Adem Sayılır ve yakınları taziye ziyaretinde bulundu.

Şehidin evinin bulunduğu apartmana da Türk bayrağı asıldı.

KARDEŞİNE DÜN AKŞAM İYİYİZ DEDİ? AYRINTILAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

ÇAVUŞ İDRİS ÇAM (KAHRAMANMARAŞ)

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Çavuş İdris Çam'ın (21) Kahramanmaraş'taki evinde yas var.

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller ve askeri yetkililer İdris Çam'ın şehit haberini merkeze bağlı Döngele beldesinde yaşayan ailesine verdi.

Şehit haberinin duyulmasının ardından şehidin yakınları Ali Çam'ın evine geldi. Bu arada şehidin yakınları fenalık geçirdi. Şehit babası Ali Çam, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Vatan sağolsun. Oğlumla ayın 14'inde konuşmuştuk. 19 Ekim'de operasyona çıkacağını söylemişti'' dedi.

Bu arada şehit kardeşinin fotoğraf albümüne bakan ağabey Cuma Çam gözyaşlarına hakim olamadı. Kardeşinin terhisine 38 gün kaldığını söyleyen Çam, ''Kardeşimle dün konuşmuştum. İyiyiz diyordu. Ben arar hep terhisine kaç gün kaldığını söylerdi. Acımız çok büyük'' diye konuştu.

Çam'ın 6'sı kız 10 kardeşinin olduğunu ve askere gitmeden önce bir fabrikada çalıştığı öğrenildi.

TERHİSİNE NE KADAR SÜRE KALMIŞTI? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

ER FEVZİ KAZAK (GAZİANTEP)

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Er Fevzi Kazak'ın (21) evinde yas var.

Terör örgütünün Hakkari'de düzenlediği silahlı saldırıda şehit olan askerlerden Gaziantepli Fevzi Kazak'ın baba ocağına ateş düştü. Oğullarının şehit olduğunu öğrenen Kazak ailesinin fertleri, sinir krizi geçirdi.

Şehitkamil ilçesine bağlı Zeytinli Mahallesi'nde ikamet eden Kazak ailesine, çocuklarının şehit olduğu haberini askeri yetkililer bildirdi. Evin önünde sağlık ekipleri ve emniyet güçleri de hazır bekletildi.

Acı haberi alan aile fertleri, gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Fatma Kazak, evlerinin penceresinden askeri yetkilileri görünce gözyaşlarına boğuldu. Şehidin kardeşlerini polisler güçlükle sakinleştirildi. Sağlık ekipleri, şehidin yakınlarını sakinleştirmek için iğne yaptı. Şehit Er Fevzi Kazak'ın 1,5 ay sonra terhis olacağı öğrenildi.

AFGANİSTAN'DAN SAĞ GELDİ HAKKARİ'DE ŞEHİT OLDU... SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

UZMAN ÇAVUŞ HALİL ÖZDOĞRU (SİNOP)

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Halil Özdoğru'nun (41), Sinop'taki baba evine ateş düştü.

Sinop Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mehmet Erkan Arıkan, Uzungürgen köyünde yaşayan ailesine oğullarının şehit olduğu haberini verdi.

Acı haberi duyan şehit uzman çavuşun yakınları fenalık geçirdi. 5 kardeşin ikincisi olan şehit Uzman Çavuş Özdoğru'nun Çukurca'dan önceki görev yerinin Afganistan olduğu ve kısa süre önce Çukurca'ya gittiği öğrenildi.

Güçlükle ayakta durduğu gözlenen şehidin babası Osman Özdoğru, oğluyla en son bir ay önce görüştüğünü belirterek, ''Vatan sağolsun, Allah geride kalan askerlerimize uzun ömürler versin, terörle mücadele gücü versin'' dedi.

Oğlunun kısa süre önce memleketi Sinop'a izne geldiğini ifade eden anne Şehriye Özdoğru da, ''Oğlum Afganistan'da görevliydi. Yeni gelmişti Afganistan'dan. İzne geldiğinde az kaldı, daha doyamadan yeni görev yeri Hakkari'ye gitti, şimdi şehit oldu'' diyerek ağıt yaktı.

Şehidin evli ve 3 çocuk babası olduğu, ailesinin ise kent merkezindeki askeri lojmanlarda yaşadığı öğrenildi.

ELAZIĞ'A ATEŞ DÜŞTÜ... SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

ER MEHMET AĞGEDİK (ELAZIĞ)

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan er Mehmet Ağgedik'in (21) Elazığ'daki evinde yas var.

Ağgedik'in şehit olduğu haberi 8. Kolordu Komutanlığından askeri yetkililer tarafından, Olgunlar Mahallesi Atatürk Caddesi'nde yaşayan ailesine verildi.

Şehit haberinin duyulmasının ardından komşuları tarafından apartmana Türk bayrakları asılırken evi ziyaret eden bazı yakınları fenalaştı.

Ağgedik'in babası Bekir Ağgedik, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Vatan sağolsun ne yapalım başka bir şey yok'' dedi.

En son pazartesi günü görüştüğü oğlunun 8 aylık asker olduğunu ifade eden Ağgedik, ''Milletimizin başı sağ olsun ne yapalım. Yeter bu artık'' diye konuştu.

Ağgedik'in 3 kardeşin en büyüğü olduğu, askere gitmeden önce bir avukatın yanında çalıştığı, yaz mevsiminde Ağın ilçesinde dedesine tarlada yardım ettiği öğrenildi.

BABA PENCEREYE BAYRAĞIN ASILDIĞINI GÖRÜNCE NE YAPTI? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

ER MESUT CENGİZ (İSKENDERUN)

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Er Mesut Cengiz'in (20) Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler beldesindeki baba evinde yas var.

Bekar olan 5 aylık asker Mesut Cengiz'in ilçeye bağlı Denizciler Beldesi Şirinyurt Mahallesi'ndeki evine gelen askerler, baba işçi emeklisi 65 yaşındaki Ahmet Cengiz'e acı haberi verdi. Bu sırada 2 katlı eve Türk Bayrağı asıldı, kapıda bir ambulans da hazır edildi. Bu sırada dışarıda olan 4 çocuk annesi 60 yaşındaki Sultan Cengiz, evinin önündeki ambulans, ve askerleri görünce koşmaya başladı.

Koşarken, kalabalığın kendi evinde toplandığı, evinin duvarına da Türk Bayrağı asıldığını fark eden Sultan Cengiz, oğlunun şehit olduğunu anlayıp ağlamaya başladı. Evinin kapısında yere yığılan Cengiz, komşuları tarafından koluna girilerek içeri alındı. Baygınlık geçiren anneye, sağlık ekipleri müdahale etti. Bu arada fenalaşan baba Ahmet Cengiz, ilaç verilerek uyutuldu.

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su da eve gelerek amca Emin Cengiz'e başsağlığı dileğinde bulundu. Teröre tepki gösteren amca Cengiz, Bu çocukların ne günahı vardı dedi.

ŞEHİT BABASI İSYAN ETTİ... SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

KOMANDO ER MEHMET ÇETİN (AYDIN)

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Jandarma Komando Er Mehmet Çetin'in Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı Beğerli köyündeki evinde yas var.

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan ve Nazilli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Seydi Salman, sağlık görevlileri ile gittikleri şehidin Beğerli köyündeki evinde anne Şerife Çetin ve baba Bekir Çetin'e durumu bildirdi.

Oğullarının şehit olduğu haberini alan anne ve baba gözyaşlarına hakim olamadı.

Anne Şerife Çetin, acı haberi aldıktan sonra gözyaşları içinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Buna bir çare bulun. Bu daha ne kadar gidecek? Daha ne kadar şehit vereceğiz. Canlarımız boşa gidiyor. Üzüntümüz çok büyük. Askerliğinin bitmesine 3-4 ay kalmıştı. Dört gözle yolunu bekliyorduk'' diye konuştu.

Şehidin 5 kardeşin en küçüğü olduğu, askerliğinin bitmesine 100 gün kaldığı öğrenildi.

Acı haberi alan şehidin akrabaları ve yakınlarının eve geldiği görüldü.

BABASI BİR KAÇ YIL ÖNCE VEFAT ETMİŞTİ.. SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

JANDARMA ÇAVUŞ BİROL ELMAS (SAKARYA)

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terörist saldırıda şehit düşen jandarma çavuş Birol Elmas'ın Sakarya'daki baba ocağında hüzün var.

Sakarya Merkez Garnizon Komutanı Piyade Albay Kutluay Önay, askeri yetkililer ve beraberindeki sağlık ekipleri, şehit askerin Adapazarı ilçesine bağlı Karakamış Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi iletti. Oğlunun şehit olduğu haberini evinin bahçesinde alan anne Mübyen Elmas, baygınlık geçirdi. Hazır bekletilen sağlık ekiplerince ambulansa alınan anne Elmas, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Diğer yandan, şehit askerin ilköğretim okulu öğrencisi yeğeni Melisa Elmas, dayısı ile birkaç gün önce telefonda konuştuğunu anlatarak, dayısının kendisinden fotoğraflarını istediğini söyledi.

Birol Elmas'ın babasının bir kaç yıl önce vefat ettiği, 3 kardeşi olduğu öğrenildi.

BABA ACI HABERİ NASIL ALDI? SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

PİYADE ER UFUK BOZKURT (KIRKLARELİ)


Hakkari'nin Çukurca İlçesinde şehit olan Kırklarelili Piyade Er Ufuk Bozkurt'un Vize ilçesi Çavuşköy'de yaşayan baba evine ateş düştü. Ormandan sırtlarında yakmak için topladıkları çalılar ile dönen baba Fedai Öztürk haberi alınca baygınlık geçirdi.

TOPLADIĞI ÇALILARLA DÖNEN BABA ACI HABERİ ALDI

 Vize Kaymakam Vekili Mevlüt Özmen, Vize Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hasan Basri Küçük, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ve askeri yetkililer, sağlık görevlileri ile birlikte bugün öğleden sonra şehit Piyade Er Ufuk Bozkurt'un ailesinin bulunduğu Çavuşköy'e gitti. Ancak görevliler aileyi evde bulamadı. Ailenin ormanlık alana odun toplamaya gittiğinin öğrenilmesi üzerine güvenlik görevlileri ormanlık alanda aramaya gitti.

YEŞİL KARTLI ŞEHİT BABASI

Yeşil Kartı bulunan baba Fedai Bozkurt ile üvey anne Ayşe Bozkurt sırtlarında çalılarla döndüklerinde, evin önünde bekleyen görevlileri görünce ne olduğunu sordu. Görevlilerin aileye tezkeresine 5 ay kalan tek oğulları Ufuk Bozkurt'un şehit düştüğü haberi üzerine, Fedai ve Ayşe Bozkurt çifti baygınlık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Bozkurt cifti Vize Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

ANNE HASTANEYE KALDIRILDI

Tekirdağ'ın Saray İlçesi Çakıllı Beldesi'nde yaşayan şehit Er Ufuk Bozkurt'un öz annesi Naciye Kösem de acı haberi öğrenince Çavuşköy'e geldii. Burada acıya daha fazla dayanamayıp baygınlık geçiren acılı anne Kösem de Vize Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İZNE GELMEK İSTİYORDU

Bu arada teskeresine 5 ay kalan şehit Ufuk Bozkurt'un iki gün önce babasını arayıp, ''Baba ben izine gelmek istiyorum'' dediği öğrenildi.

MUSTAFA ASLAN'IN İKİ ÇOCUĞU VARDI.. SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

UZMAN ÇAVUŞ MUSTAFA ASLAN (ÇORUM)

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Aslan'ın evinde yas var.

Çorum Garnizon Komutanlığı ekipleri, sağlık görevlileri ile birlikte gittikleri şehidin merkez Harmanlar 2. sokakta yaşayan yakınlarına acı haberi verdi.

Oğullarının şehit olduğu haberini alan anne Samiye Aslan ile baba Ali Aslan gözyaşlarına hakim olamadı.

Evli 2 çocuk babası olduğu öğrenilen şehidin Çorum'da yaşayan eşi Pınar Aslan'da gözyaşlarına boğuldu.

Garnizon Komutanlığı yetkililerince evin camına Türk Bayrağı asıldı.

15 GÜN ÖNCE İZİNDE NİŞANLANMIŞTI.. SONRAKİ SAYFADA


 

[PAGE]

UZMAN ÇAVUŞ REŞİT ERCAN (ELAZIĞ)

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Reşit Ercan'ın (25), Elazığ'ın Kovancılar ilçesine bağlı Yarımca beldesindeki evinde yas var.

Fatih Mahallesi'ndeki iki katlı kerpiç evde yaşayan aileye, Ercan'ın şehit olduğu haberi askeri yetkililer tarafından verildi.

Ercan'ın oturduğu eve büyük bir Türk bayrağı asılırken, şehidin eve gelen bazı yakınları baygınlık geçirdi.

Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan da eve gelerek şehit Ercan'ın babası İsrafil Ercan'a başsağlığı diledi.

6 çocuklu ailenin en küçüğü olduğu belirtilen Ercan'ın 15 gün önce izne geldiği, izindeyken amcasının kızıyla nişanlandıktan sonra Çukurca'ya döndüğü öğrenildi.

KARAMÜRSELLİ GÜRDAL NİŞANLIYDI... SONRAKİ SAYFADA..

[PAGE]

HÜSEYİN GÜLDAL (KOCAELİ)

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehit olan 24 askerden biri de Karamürselli Hüseyin Gürdal oldu.

Şehit Hüseyin Gürdal'ın ailesinin Karamürsel ilçesi Yalakdere Mahallesinde oturduğu belirtildi. Hüseyin Gürdal'ın Ebru Utaş ile nişanlı olduğu ve terhisine altı ay kaldığı öğrenildi. Şehit askerden geriye nişanlısı Ebru Utaş ile çektirdiği fotoğraflar kaldı. İlçe kaymakamı ve askeri yetkililer şehit ailesine acı haberi vermek üzere yola çıktı.

Güldal'ın Karamürsel Yalakdere'de ikamet ettiği, terhisine 6 ay kaldığı bildirildi.

ARTVİN YUSUFELİ'NE ATEŞ DÜŞTÜ.. SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

PİYADE ONBAŞI SONER ATEŞSAÇAN (ARTVİN)

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan piyade onbaşı Soner Ateşsaçan'ın (21), Artvin'in Yusufeli ilçesindeki evinde hüzün yaşanıyor.

Yusufeli Kaymakamı Cumhur Duran ile İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Kahraman, sağlık ekipleri ve askeri görevlilerle şehit onbaşının Bıçakçılar köyü Dolupınar Mahallesi'ndeki baba evine gitti. Burada şehidin babası Mehmet ve annesi Fadime Ateşsaçan'a acı haber ilettiler.

Şehit Ateşsaçan'ın akrabaları ve komşularının taziye ziyaretine geldiği baba evine Türk bayrağı asıldı.

BİTLİSLİ TUNCEL 8 KARDEŞTEN BİRİSİYDİ...SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]PİYADE ER AHMET TUNCEL (BİTLİS)

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan piyade er Ahmet Tuncel'in (21), Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Çığır köyündeki baba ocağında yas var.

Çığır köyünde yaşayan şehidin ailesi, acı haberi askeri yetkililerden aldı. Haberi duyduktan sonra sinir krizi geçiren şehidin annesi Perihan ve babası Mehmet Baki Tuncel ile yakınları, Mutki Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Şehidin ailesini hastanede ziyaret eden Mutki Kaymakamı Oğuzhan Bulut ile diğer yetkililer, aileye başsağlığı diledi.

Şehit piyade er Ahmet Tuncel'in 8 kardeş olduğu öğrenildi.


MESUT KAZANÇ AİLENİN TEK OĞLUYDU... SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]
Erzurum’un Konaklı Mahallesinde yaşayan onbaşı Mesut Kazanç’ın ailesine haber vermek üzere 9’uncu Kolordu Komutanlığından subaylardan oluşan bir ekip saat 15.00 sıralarında Çat İlçesine doğru hareket etti.

Ambulans ve sağlık görevlilerinin de aralarında bulunduğu ekip, Palandöken Dağı eteklerindeki Konaklı Köyüne yönlendi. Dozerin kar temizlemesinin ardından konvoyun köye girişi sırasında bir çocuk, asker selamı vererek konvoyu karşıladı. Subaylar, doktorlarla birlikte Maşuka- Şevket Kazanç çiftinin evine doğru gittiler.

TÜM KÖY MESUT'A AĞLIYOR

Tüm köyden ağlama sesi yükselirken, beş kız babası Şevket Kazanç, tek oğlunun şehit olduğu haberini alınca baygınlık geçirdi ve kendini yerlere attı. Anne ve kız kardeşleri, gözyaşlarına boğulurken, subaylar ve sağlık personeli aileyi teselli etmeye çalıştı. Bekar ve Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi olan 91/1 tertip onbaşı Mesut Kazanç’ın anne, baba ve kız kardeşleri rahatsızlanınca ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Beyin damarlarında rahatsızlığı bulunan Şevket Kazanç ile eşi ve 5 kızı Meraşal Fevzi Çakmak Askeri Hastanesinde tedavi altına alındı.

AĞRI’DA ŞEHİT ACISI ... SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

ER RAMAZAN AKIN

Çukurca’da şehit olanlardan birinin de Ağrı’nın Hamur ilçesine bağlı A. Yenigün köyünden 20 yaşındaki er Ramazan Akın olduğu açıklandı.

Köy Muhtarı olan baba Mehmet ile anne Sakine Akın’a ilçe yetkilileri acı haberi verdi. Ramazan Akın’ın 8 kardeşten 5’inci olduğu bildirildi. Bu arada, 8 aylık asker olduğu öğrenilen ve yedi çocuktan ikincisi olan Ramazan Akın'ın ağabeyi Taner Akın'ın hafta sonu nişan töreni yapacağı öğrenildi.

HABERİ ALINCA YIKILDILAR... SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

PİYADE ASTEĞMEN BİLAL ÖZCAN

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain saldırıda şehit olan Piyade Asteğmen Bilal Özcan'ın (27) Bilecik Pazaryeri'ndeki baba evinde yas var.

Pazaryeri'ne bağlı Dereköy'de yaşayan baba Ali Osman Özcan ve anne Sadiye Özcan'a oğullarının şehit olduğu haberi, askeri yetkililerce verildi. Acı haberi alan aile üyeleri fenalaştı, sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin evine gelen İlçe Müftüsü Eyüp Aydın şehit Asteğmen Özcan için dua etti. Köy halkı da evlerine Türk bayrakları astı.

BİLECİK'E ATEŞ RÜŞTÜ... SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

ASTEĞMEN BİLAL ÖZCAN (BİLECİK)

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain saldırıda şehit olan Piyade Asteğmen Bilal Özcan'ın (27) Bilecik Pazaryeri'ndeki baba evinde yas var.

Pazaryeri'ne bağlı Dereköy'de yaşayan baba Ali Osman Özcan ve anne Sadiye Özcan'a oğullarının şehit olduğu haberi, askeri yetkililerce verildi.

Acı haberi alan aile üyeleri fenalaştı, sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin evine gelen İlçe Müftüsü Eyüp Aydın şehit Asteğmen Özcan için dua etti. Köy halkı da evlerine Türk bayrakları astı.