BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.400,56
HABER /  GÜNCEL

Şehit annesinin sözleri yürekleri dağladı

Şırnak'ta şehit düşen 10 askerimiz gözyaşları içinde toprağa veriliyor

Abone ol

Dün Şırnak'ta PKK'nın hain saldırısı sonucu şehit düşen 10 askerimiz bugün babaocaklarına son kez gitti.

Aileleri evlatlarına son kez dokundu. Törende gözyaşları sel oldu hep bir ağızdan haklar 'helal' edildi.

İznikli Süleyman Güleç'in annesinin feryatları yürekleri dağladı. Acılı anne oğlunun ardından son kez selendi; "Bu yavrumu nasıl toprağa vereceğim? Ben yanmayayım da kimler yansın?"

1.20120904153932.jpg

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan 10 askerin cenazeleri, Diyarbakır'dan memleketlerine gönderildi.

Şırnak'tan dün helikopterlerle Diyarbakır'a getirilen şehitler Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi, Piyade Asteğmen Burak Erdi Uysal, Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt, Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez, Çavuş Ramazan Emre Ala, Onbaşı Süleyman Güleç, er Serdar Küpeli, er Osman Yıldız, er Uğur Sağdıç ve er Emrah Karataban'ın cenazeleri, Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'na götürüldü.

CENAZELERDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde terör örgütü PKK 'nın düzenlediği hain saldırıda şehit olan 10 askerin cenazeleri, Diyarbakır 'dan memleketlerine gönderildi.

Şırnak'tan dün helikopterlerle Diyarbakır'a getirilen şehitler Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi, Piyade Asteğmen Burak Erdi Uysal, Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt, Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez, Çavuş Ramazan Emre Ala, Onbaşı Süleyman Güleç, er Serdar Küpeli, er Osman Yıldız, er Uğur Sağdıç ve er Emrah Karataban'ın cenazeleri, Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'na götürüldü.

'MİLLETVEKİLLERİNİN İÇİNDE PKK BESLİYORUZ'

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan piyade er Uğur Sağdıç, Tokat’ın Turhal ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit er için cemevinde tören düzenlendi.

Şehit er Uğur Sağdıç’ın cenazesi, askeri kargo uçağıyla Tokat Havaalanı’na getirildi. Sağdıç’ın yakınları tarafından karşılanan cenaze, Turhal Belediyesi cenaze aracına koyularak ilçeye götürüldü. Uğur Sağdıç’ın cenazesi, helallik alınması için Gündoğdu mahallesinde yaşayan dedesi Hamza Sağdıç’ın evinin önüne getirildi. Cenazeyi gören şehidin babası Yılmaz Sağdıç ve annesi Yeter Sağdıç, gözyaşlarını tutamadı. Şehidin yakınları ise cenaze aracına çıkarak tabuta sarılmak istedi.

CEMEVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Cenaze daha sonra aynı mahallede bulunan Yavşanlı Cemevi’ne götürüldü. Burada düzenlenen törene Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Turhal Kaymakam vekili Nuri Özder, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DEDE SAĞDIÇ’TAN BDP’Lİ VEKİLLERE TEPKİ

Burada şehidin dedesi Hamza Sağdıç, PKK’lı teröristlerle ile kucaklaşan BDP’li milletvekillerine tepkisini dile getirdi. Sağdıç, "Sadece PKK besliyoruz milletvekillerinin içinde. Onlara niye benim hakkımı veriyorsunuz, vermeyin onlara hakkımı. 5 bin, 7 bin aylık alıyorlar. Bunu vuranın sırtına sarıldı o milletvekilleri. Dünya duysun bunları" dedi. Burada baba Yılmaz ve anne Yeter Sağdıç, oğlunun fotoğraflarını öperek gözyaşı döktü. Cenaze daha sonra törenin yapılacağı Turhal Cumhuriyet meydanına getirildi.

CENAZE NAMAZI MEYDANDA KILINDI

Buradaki törene Vali Mustafa Taşkesen, AK Parti Milletvekilleri Şükrü Ayalan, Zeyid Aslan, CHP Milletvekilleri Orhan Düzgün, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tokat Milletvekili Reşat Doğru, Tokat Garnizon ve Jandarma Bölge Komutan Tuğgeneral Ali Özkara, belediye başkanları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Tokat İl Müftüsü Abdurrahman Koçak cenaze namazını kıldırdı. Konuşmanın yapılmadığı törenin ardından cenaze aracına koyulan şehir Er Uğur Sağdıç, Yavşanlı mahallesinde bulunan mezarlıkta dualar eşliğinde toprağa verildi.

YA BU KANI DURDURUN, YA MİLLET DURDURUCAK

Bu arada cenaze namazının yapıldığı Cumhuriyet meydanına Ülkü Ocakları tarafından asılan pankartta şu ifadelere yer verildi:

"Ne zaman ki kararlı, kesin bir yol izlenir, tespit sağlam yapılır, yapılan da gizlenir çok sürmez bu çakallar bir ayda temizlenir. Ah ulan ah sizdeki fırsat bizde olacak. Ya bu kanı durdurun, ya millet durduracak"

KEŞKE BENİ DE GÖTÜRSELER

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]ADIYAMAN

Jandarma Er Serdar Küpeli

Şırnak’ın Beytüşebap ilçesinde şehit olan Jandarma Er Serdar Küpeli’nin cenazesi Adıyaman’da baba ocağına getirildi.

Uçakla Adıyaman Havaalanı'na getirilen cenaze daha sonra Ulu Cami Mahallesi'nde bulunan baba evine getirildi. Şehidin askerlik kıyafeti giyen kardeşi Tayfun Küpeli, tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra orada bulunan vatandaşlar askeri kıyafet giyen Tayfun Küpeli'yi omuzlarda taşıdı. Şehit son kez baba ocağına gelerek ailesinden helallik istendi. Şehidin cenazesinin baba ocağına girmesi ile şehit yakınları cenaze aracına sarılarak çığlıklar içerisinde feryat etti.

Omuzlarda taşınan askeri kıyafetli şehit kardeşi cenaze aracına bindirildi.

Daha sonra yola çıkan cenaze aracında bulunan Şehit Babası Mehmet Küpeli, “Babası ağlamaz, vatan sağ olsun, Türkiye Cumhuriyeti sağ olsun, Ben de giderim, keşke beni götürseler ben de giderim” dedi.

Baba evine son kez getirilen şehidin cenazesi, istenen helallik ardından toprağa verilmek üzere Adıyaman’ın Besni ilçesine doğru yola çıkarıldı.

ŞEHİT ANNESİNİN FERYATLARI YÜREKLERİ DAĞLADI
HABERİN DEVAMI DİĞER SAYFADA 
[PAGE]

BURSA

Şehit Süleyman Güleç

Beytüşşebap'ta şehit düşen 10 askerden İznikli Süleyman Güleç'in annesinin feryatları yürekleri dağladı. Şehit komando er Süleyman Güleç'in cenazesini almak için baba Halil Güleç ve yakınları sabah saatlerinde Yenişehir Havaalanı'na gitti.

Dün acı haberi alınca hastaneye kaldırılan ve bugün evde bekleyen anne Canan Güleç ise, kapının önüne gelen boş cenaze aracı ve askerleri görünce oğlunun cenazesinin geldiğini zannederek gözyaşlarına boğuldu.

Göğsüne astığı oğlunun fotoğrafını öperek ağlayan acılı annenin feryatları yürekleri dağladı.

-"Bu yavrumu nasıl toprağa vereceğim? Ben yanmayayım da kimler yansın?" diyerek gözyaşlarına boğulan Canan Güleç'i yakınları yüzüne su serperek teskin etmeye çalıştı. Gözyaşlarına boğulan babaanne Zeliha Güleç de torunu için ağıt yaktı.

OĞLUNA SON KEZ BÖYLE VEDA ETTİ
HABERİN DEVAMI DİĞER SAYFADA 
[PAGE]

ANTALYA

1.20120904153322.jpg

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit olan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in cenazesi Antalya’ya getirildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit olan 10 askerden biri olan Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in cenazesi, Diyarbakır’dan havalanan askeri uçakla Antalya askeri havalimanına getirildi.

Burada askeri kargo uçağından naaşı alınan Türk bayrağına sarılı Sönmez’in cenazesi ilk olarak ailesinin yaşadığı Kepez ilçesi Yeşiltepe Mahallesindeki evine getirildi.

Burada anne Günay Sönmez oğlunun tabutuna dokunarak ağıtlar yaktı. Sönmez’in cenazesi tekbir ve dualar eşliğinde cenaze namazının kılınacağı Yeşiltepe Mahallesinde bulunan Barınaklar Camiine getirildi. Askerlerin omuzunda camiye getirilen Sönmez’in tabutunun başında nöbet tutuldu.

GAZİANTEP'TE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMEİ ALINDI
HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN 
[PAGE]
GAZİANTEP
Şehit Çavuş Ahmet Bozkurt

Şırnak’ta şehit düşen Uzman Çavuş Ahmet Bozkurt için memleketi Gaziantep’te askeri tören düzenlenecek. Törenin ardından şehidin naaşı toprağa verildi.

Şehit için Bahaeddin Nakıboğlu Camiinde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından da şehit için askeri tören düzenlendi. Gaziantepliler saatler öncesinde cenaze namazının kılınacağı camiye gelmeye başladı. Cami çevresinde polis ekipleri sabah saatlerinden itibaren geniş güvenlik önlemi aldı.

ARDA KALAN ÇOCUKLARINI BÖYLE TESELLİ ETTİ

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

[PAGE]

 KONYA

Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala'nın cenazesi, memleketi Konya'nın Karapınar ilçesinde toprağa verildi.Ala'nın Türk bayrağına sarılı tabutu ilk olarak, İpekçi Mahallesi, Özgürlük Caddesi'ndeki baba evine getirildi.

Şehidin evi önünde toplanan yakınları ve vatandaşlar, bu sırada ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' sloganları attı.

Şehidin babasının isteği üzerine son kez evinin avlusuna getirilen Ala'nın cenazesi, daha sonra yüzlerce aracın katıldığı konvoyla, törenin düzenleneceği ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Kesmez köyüne getirildi.

Kesmez Camisi önündeki törende şehidin kardeşleri Fatih ve Şammaz, ''Terör elbette bitecek. Biz de seve seve askere gideceğiz'' diyerek gözyaşı döktüler.

Tören boyunca metanetini korumaya çalışan baba Seyyar Ala ise ağladıklarını fark ettiği çocuklarının ellerinden tutarak, ''Dik durun evlatlarım, başınızı eğmeyin, ağlamayacağız, kimseyi güldürmeyeceğiz'' diyerek, onları teselli etmeye çalıştı.

Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, Ala'nın Türk bayrağına sarılı cenazesi omuzlara alındı.

Binlerce kişinin katıldığı törende tekbirler getirildi, terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı.

Daha sonra şehidin cenazesi Kesmez köyü mezarlığında toprağa verildi.

Törene, şehidin yakınları, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, AK Parti Konya milletvekilleri İlhan Yerlikaya, Mustafa Kabakçı ve Mustafa Akış, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, çok sayıda askeri personel ve vatandaşlar katıldı.

ŞEHİT CENAZESİNDE GERGİNLİK ÇIKTI

HABERİN DEVAMINI DİĞER SAYFAYI TIKLAYIN...

[PAGE]Şırnak

Piyade Er Osman Yıldız

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit düşen Piyade Er Osman Yıldız'ın cenazesi İstanbul'a getirildi.

21 yaşında şehit olan Yıldız'ın Bahçelievler'de oturan ailesi ve arkadaşları uzun bir konvoy eşliğinde cenazeyi karşılamaya gitti.

Yeşilköy'deki Askeri Havalimanına getirilen cenaze büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. Pist kenarına dizilen kalabalık tekbir getirirken, Şehit Er Yıldız'ın anne, baba ve kız kardeşi gözyaşı döktü. Cenaze yine konvoy eşliğinde helallik alınmak üzere baba evine götürüldü. Burada da büyük bir kalabalık bekliyordu. Şehidin ailesinin oturduğu sokağa dev bir Türk bayrağı ve Şehit Osman Yıldız'ın posteri asıldı.

Şehidin Annesi Zeynep, Babası Zafer, kız kardeşi Zeynep Türk bayrağına sarılı tabuta dokunup gözyaşı döktü. Dua edilip helallik alınmasının ardından Şehit Piyade Er Osman Yıldız'ın cenazesi Ataköy 5. Kısım Camii'ne götürüldü. Yaklaşık 200 kişiden oluşan kalabalık Bahçelievler Soğanlı'dan Ataköy'e kadar yaklaşık 5 kilometreyi yürüdü.

Grupla çevrede önlem alan polis arasında zaman zaman gerginlik yaşanırken çevredeki vatandaşlar yürüyüş yapanlara destek oldu. Yürüyüş nedeniyle Soğanlı Ataköy yönünde trafik bir süre durdu. Grup camiye kadar olaysız yürüdü.

ŞEHİDİN ANNESİ ZOR AYAKTA DURABİLDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Muğla

Piyade Asteğmen Burda Erdil Uysal

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Piyade Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın cenazesi memleketi Köyceğiz'de toprağa verildi.Şehit Uysal'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi saat 13.30 sıralarında askeri uçakla Dalaman Hava Limanı'na getirildi.

Buradan uzun araç konvoyu eşliğinde Yangı köyündeki baba evine getirilen Uysal'ın cenazesi okunan duaların ardından cenaze töreni için Yangı Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde götürüldü.

Törende şehidin annesi Nazimiye, babası Bayram, erkek kardeşi Ömer ve kız kardeşi Esra Uysal taziyeleri kabul etti.

Tören sırasında şehidin annesi Nazimiye Uysal'ın, güçlükle ayakta durabildiği görüldü. Piyade Asteğmen Uysal'ın cenazesi Muğla Müftüsü Hasan Başiş'in kıldırdığı cenaze namazının ardından, omuzlara alınarak Köyceğiz'deki şehit mezarlığına defnedildi.

Cenaze töreni nedeniyle Muğla-Köyceğiz karayolu trafiğe kapatıldı. Köy çevresi Türk bayraklarıyla süslendi ve bazı vatandaşlar araçlarına Türk bayrağı astı.

Törene, Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, AK Parti Muğla milletvekilleri Yüksel Özden, Ali Boğa, CHP Muğla milletvekilleri Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, MHP Milletvekili Mehmet Erdoğan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandailar katıldı.