BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.504,16
HABER /  GÜNCEL

Şehit ailelerini de fişlemişler!

Tuğgeneral Naim Babüroğlu'nun Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı yaptığı dönemde şehit ailelerini de fişlediği

Abone ol

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı yaptığı dönemde hazırlattığı EMASYA planı için ilde yüzlerce kişi hakkında bilgi toplayan Tuğgeneral Naim Babüroğlu'nun, şehit ailelerini de fişlediği ortaya çıktı. Tuğgeneral Naim Babüroğlu'nun, bu emri ise dönemin Ege Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık tarafından verildiğini iddia edildi.

Konu hakkında bilgi veren Yurt Savunması Gazileri Şehit Aileleriyle Dayanışma ve İnsan Hakları Derneği (YURTSAV) Başkanı Dilaver Girgin, Ankara merkezli derneklerinin Türkiye genelinde şubeleri bulunmasına rağmen 2002 yılında Orgeneral Şener Eruygur'un yazılı talimatıyla muhatap alınmaması ve yeni derneklerin kurulması talimatı verildiğini iddia etti.

Art niyetli kişilerin şehit ailelerini kullanmak istediğini belirten, sık sık Ankara'ya çağrıldıklarını anlatan Girgin, "Bu toplantılarda bize, 'PKK Meclis'te. Meclis'e siyah çelenk koyun.' deniyordu. Biz Meclis yerine partinin önüne çelenk koyunca adeta azarlanıyorduk. Cenaze törenlerinde iktidar aleyhine sloganlar atmamız isteniyordu. Çok baskı yaptılar" diye konuştu.

ŞEHİT DERNEKLERİNE KAPATMA

Dilaver Girgin, Şükrü Sarıışık'ın Ege Ordu Komutanlığı görevini yürütürken şehit derneklerini kapatma talimatı verdiğini de söyledi. Sarıışık'a bir mektup yazdığını belirten Girgin şöyle konuştu:

"Mektuptan sonra Manisa'ya geldi. Babüroğlu'nun yanında bana, Arınç ve Başbakan ile yakın olduğumu, toplantılarına katıldığımı söyledi. AK Parti'ye kaydolanların dernekten silinmesi talimatı verdi. İrticai faaliyet içinde bulunduğumu, TSK'ya karşı tutum ve tavır içinde olduğumu ileri sürdü. Babüroğlu'na dönüp, 'Sana emrediyorum, bunun hakkında soruşturma aç.' dedi. Ben ve diğer şehit aileleri hakkında soruşturma emri vermesinin yasal olmadığını, askerî kimlik taşımadığımızdan soruşturma açamayacaklarını söyledim. Açılacak bir soruşturmada ifade vermeyeceğimi, söz ve eylemlerimde suç unsuru varsa savcılığa suç duyurusunda bulunması gerektiğini belirttim."