BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.449,19
HABER /  GÜNCEL

Şehidin cenazesini erteleten şok telefon

Kaza kurşunu ile şehit olduğu söylendi. Ama İsmail Akça'nın babasına gelen bir telefon "Yeğeniniz kaza ile ölmedi" dedi

Abone ol

Şırnak'ta vatani görevini yaparken kaza kurşunu ile şehit düştüğü ileri sürülen Kuşadalı er İsmail Akça'nın ölüm şekliyle ilgili şüpheler, cenaze töreninin ertelenmesine yol açtı. Kuşadası'nda yaşayan ve Yetenek Sizsiniz'e de katılan 25 yaşındaki Akça'nın ölümü baba evine ateş düşürmüştü.

Dün Akça'nın birliğinden bir silah arkadaşından, babası Asım Akça'ya gelen telefon kafaları karıştırdı.

ismail-akça.jpg
ŞEHİT İSMAİL AKÇA'NIN FACEBOOK'A YAZDIĞI SON SÖZ

Şırnak'ta kaza kurşunu ile şehit olan İsmail Akça bu sempatik hareketleri ile katıldığı yarışmada kendini çok sevdirmişti... Facebook'taki hesabına ise "güneş benim için doğmayacak" yazmıştı.

(DEVAMINI OKU)


KOMUTANIMIZ VURDU

İsmail Akça'nın asker arkadaşı A.K. gözü yaşlı baba Asım Akça'yı arayarak, "Oğlunuz kaza ile hayatını kaybetmedi, İsmail kendini vuracak biri değildi. Onu bir başkası vurdu, büyük ihtimalle komutanımız uzman çavuş vurdu. Birlikte cep telefonu kullanmamız yasaktı. İsmail, cep telefonu yakalattı. İsmail ile bu uzman çavuş arasında daha önce de bir tartışma yaşanmıştı. Bu tartışmadan dolayı İsmail, 'Disko' olarak bilinen askeri disiplin koğuşunda yatmıştı" dedi.

Bu telefonun ardından İsmail Akça'nın avukat olan amcası ve diğer akrabaları dün Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı ile Kuşadası Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak olayın araştırılmasını istedi ve otopsi talebinde bulundu. Akça ailesinin talebine bu sabah Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı'ndan olumlu talep geldi.

CENAZE TÖRENİ İPTAL

Önceki gün cenazesi Şırnak'tan Kuşadası'na getirilen ve Devlet Hastanesi morguna kaldırılan İsmail Akça'nın dün öğle üzeri yapılması planlanan cenaze töreni de iptal edildi. Cenaze töreninin iptal edilmesinin ardından Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Kuşadası Devlet Hastanesi morgunda bulunan İsmail Akça'nın cenazesi otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Akça'nın avukat olan amcası Hasan Akça ise "Savcılıkta intihar raporu var. Ama emin olmak için bu yola başvurduk" dedi.

BİR ASKER DAHA İNTİHAR ETTİ

Görevde intihar eden askerlerin sayısında korkutucu bir artış yaşanıyor. 935. acı haberde İzmir'den geldi. İzmir'in Bergama İlçesi’ndeki Orduevi’nde vatani görevini yapan er 20 yaşındaki Mert Evren Akdağ, kaldığı koğuştaki demire bağladığı kravatla kendisini asarak canına kıydı. (DEVAMINI OKU)

26556.jpg