BIST 10.989
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.501,86
HABER /  GÜNCEL

Şehide Kürtçe karşılama

Adıyaman halkı, şehidini zılgıt ve Kürtçe ağıtlarla karşıladı

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Dağlıca Piyade Taburu'na PKK'lı teröristlerce düzenlenen hain saldırada şehit olan Abdurrahman Doğan'ın naaşını Adıyamanlılar zılgıt ve Kürtçe ağıtlarla karşıladı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde askeri birliğe PKK'lıların saldırısı sonucu şehit olan Piyade Er Abdurrahman Doğan'ın naaşı Malatya'dan karayoluyla Malatya Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Adıyaman'a getirildi. Adıyaman Devlet Hastanesi morgu önünde saatlerce bekleyen Adıyamanlılar şehidini karşılarken gözyaşları sel oldu.

Binlerce kişi hastane morgu önünde şehidin naaşını karşılarken, sık sık tekbir getirdi. Şehit babası Remzi Doğan, şehit oğlunun naaşını karşılarken, sinir krizleri geçirdi. Bu esnada asker de kendisine sarılan baba Doğan ile beraber gözyaşlarına boğuldu. Anne Feride Doğan ise Kürtçe ağıtlar yaktı. Binlerce Adıyamanlı ise dua okuduktan sonra İstiklal Marşı söyledi. Kalabalık grup daha sonra şehir merkezine geçerek, sloganlar attı.

Şehit Abdurrahman Doğan'ın naaşı bugün Adıyaman Valiliği önünde yapılacak askeri tören sonrası Çemberlitaş köyünde toprağa verilecek.