BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Seçmenin 24 Haziran'da verdiği 4 temel mesajı ne?

Sabah yazarı Kerem Alkin 'Reel sektör dostu dijital kalkınma' başlıklı bugünkü yazısında Türkiye ekonomisiyle ilgili dikkat çekici tespit ve uyarılarda bulundu. Terörle mücadelede tasarrufa gidilmesinin hataya neden olacağını söyleyen yazar terörden kurtulan Türkiye'nin büyümeye devam edeceğini söyledi.

Abone ol

Sabah Gazetesi yazarı Kerem Alkin bugünkü yazısında Türk seçmeninin 24 Haziran seçimlerinde dört temel mesajı verdiğine dikkat çekti. Alkin, bu mesajları, 'terörle mücadelede kararlılık ve net tavır, siyasi istikrar, somut projesi olmayan, yıkımdan, durdurmaktan bahseden siyaset istemiyorum mesajı, partilerin artık karşıma güçlü milletvekili aday listeleriyle gelmesini istiyorum' olarak sıraladığı yazsında önemli konuların altını çizdi.

Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin boş polemiklerle kaybedecek vaktinin olmadığını ifade eden Kerem Alkin'in bugünkü yazısından öne çıkan kısımlar şöyle;

...Bu nedenle; birincisi, önümüzdeki 1.5-2 yıl için Türkiye Ekonomisi'nde makro temelleri güçlendirecek ekonomi politikası seti oluşturulurken, terörle mücadeleyi aksatacak kamu harcama sınırlaması taktiksel hata olur.

Çünkü son 40 yılda teröre en büyük darbenin vurulduğu anın devam ettirilmesi, terörden kurtulan Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki yeni kalkınma hamlesi sayesinde, Türkiye Ekonomisi'ne 1.1 puanlık ek büyüme getirecektir.

İkincisi, küresel ekonomik sistem ağır bir ticaret ve kur savaşının içine girdi. Türkiye gibi yükselen, gelişmekte olan ekonomiler, ticaret ve kur savaşının doğrudan saldırısı altında. Atlantik ve Pasifik arasında giderek çirkinleşen ekonomi-politik tabanlı savaş, Türkiye'nin ekonomi- güvenlik-siyaset üçgeninde seri karar alabilmesini sağlayacak sürdürülebilir bir siyasi istikrarı gerektiriyor.

Üçüncüsü; yeniden yapılandırılması ve kalitesinin hızla artırılması elzem olan eğitim sistemimize rağmen, Türkiye'de seçmenin siyaset, ekonomi ve güvenlik okuryazarlığında müthiş bir yükseliş söz konusu. Artık, içi boş polemiklerle, negatif bir içerikle, 'asarız, keseriz' modundaki siyaset sıfır prim yapıyor. Ve dördüncüsü, siyasi partilerin milletvekili adaylarında serbest meslek ağırlıklı bir yapılanmadan, beyaz ve mavi yaka profesyonellerin de yer aldığı, araştırmacı ve bilim adamlarının da yer aldığı yeni bir yaklaşıma geçilmesi gerekiyor.

Kerem Alkin'in yazısının devamını okumak için tıklayın