BIST 10.194
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.380,10
HABER /  DÜNYA

SEÇİMLER 2014’DE YAPILACAK

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Cumhurbaşkanlığı, genel ve yerel seçimlerin 2014 yılı içerisinde bir arada yapılacağı...

Abone ol

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Cumhurbaşkanlığı, genel ve yerel seçimlerin 2014 yılı içerisinde bir arada yapılacağını söyledi.
Masum Türker, partisinin Düzce İl Kongresine katılmak üzere Düzce’ye geldi. DSP’nin genel politikalarından söz eden Türker, son dönemde yaşanan olaylara da değindi. DSP Düzce İl binasında gerçekleştirilen kongreye Düzceli partililer katıldı. Partililere seslenen Türker, konuşmasında Türkiye’de son dönemde yaşanan olaylara değinirken, DSP olarak Türkiye’nin her yerinde var olduklarını göstermeleri gerektiğinin altını çizdi. DSP olarak güçlerini halktan aldıklarını ifade eden Türker, halktan uzak kalmaları halinde Türkiye’nin her şeyi kabul eden evet efendimci bir zihniyete bürüneceğini savundu. Türker, bugüne dek memlekette huzursuzluk olmasın diye efendi olmaya özen gösterdiklerini belirterek "Ancak her zaman kalkan parti olduğumuzu gösterdik. Biz gerçek Demokratik Sol Partililerle birlikte bu yolda yürüyeceğiz. Taşıma insanların olmadığı, bu davaya gönül vermiş kişilerle birlikte olacağız” dedi.
İnsanların inançlarına saygı duyduklarını ifade eden Türker, DSP’nin kurulduğu günden bu yana bunu dile getirdiğini ve bu doğrultuda hareket ettiğini söyledi. Din üzerinden siyaset yapmadıklarını kaydeden Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:
“DSP gücünü iki şeyden almaktadır. Bunlardan biri Hak diğeri halktır. Her yerde söylüyorum. Ben Allah’a inanıyorum. Halkın gücüne ve devletin bölünmez bütünlüğüne inanıyorum. Başkaları gibi din üzerinden siyaset yapmıyoruz, yapmayacağız da. İnsanların inançlarına saygı gösteriyoruz. Laiklik de bunu gerektirir”
2014 yılı içerisinde Cumhurbaşkanlığı, genel ve yerel seçimlerin bir arada yapılacağını iddia eden Türker, sözlerini şöyle sürdürdü: “2014 yılında 3 seçim de büyük bir olasılıkla yapılacak. Bunun nedeni yerel seçimlerde AK Parti’ye gösterilecek olan tepkiyi ölçerek genel seçimlerde daha fazla çalışmayı planlamalarıdır. DSP olarak 2007 seçimlerine girmedik. Bir partinin seçimlere girmemesi demek eksi sıfır demektir. Bu da o seçimden sonraki iki seçimde ancak toparlanmak anlamına gelir. Ben 2011 seçimlerinde bir oy bile alsam ben bu seçime gireceğim dedim. Buna başka partilerle milletvekili anlaşması yapanlar karşı çıktı. Şimdi de büyük kongrenin ardından yoğun bir şekilde 2014 yılında yapılacak seçimler için çalışmalara başlayacağız. Türkiye’de dolaştığım her yerde gördüğüm arkadaşlarımda, sizde de ben bu inancı görüyorum. Sizler de gördüğüm bu inanç ölene dek DSP’ye gönül vermiş olmanın inancıdır”
Tek liste ile yapılan seçimlerde Başkan Şükrü Kılıçoğlu yeniden başkan seçilirken, yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Abdullah Yürekli, Adnan Güldiken, Zeyneti Bayri Ünal, Sema Kap, Seven Gökalp, Muhammet Aydın, Münip Mut, Yaşar Öztürk, Fatma Çetin, Mehmet Han. Asil üyeler; İlknur Albayrak, İzzet Bakkal, Barış Kavi, Veysel Sine, Ülker Çelik, Yaşar Bayri, Kıymet Barut, Cemile Orhan, Erkan Özkazanç, Ali Mısır, Ali Topçu. Yedek üyeler; Zeyneti Bayri Ünal, Şükrü Kılıçoğlu, Gülay İnan, Ahmet Keleş, Refik Aydın, Cihan Altındağ. Büyük kurultay delegeleri; Mustafa Özgüroğlu, Adem Aydın, İbrahim İnan, Şaban Yavuz, Cemalettin Erhan Bayraktar. İl disiplin kurulu asil üyeleri; Cemalettin Kurt, Durcan Şahin, Kemal Kaynak, Şazan Dağdelen, Gamze Dikmen.
(İHA)