BIST 10.194
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.406,34
HABER /  DÜNYA

İran 2 casusu idam etti

İran’da CIA ve MOSSAD için çalıştığı saptanan 2 kişinin bugün sabah saatlerinde asılarak idam edildiği bildirildi. <br/>İran’da CIA ve MOSSA...

Abone ol

İran’da CIA ve MOSSAD için çalıştığı saptanan 2 kişinin bugün sabah saatlerinde asılarak idam edildiği bildirildi.
İran’da CIA ve MOSSAD adına casusluk yaptıkları saptanan Muhammed Haydari ve Kuvroş Ahmedi isimli iki İran vatandaşının bugün sabah saatlerinde başkent Tahran’da asılarak idam edildiği bildirildi. İdam edilen mahkumlardan Muhammed Haydari’nin ’güvenlik konuları ve milli sırları’ para karşılığı İsrail Gizli Servisi MOSSAD’a satmaktan; Kuvroş Ahmedi’nin ise Amerika Gizli Servisi CIA’e bilgi sızdırmaktan suçlu bulunduğu kaydedildi. Casuslar hakkındaki idam kararının, Tahran Devrim Mahkemesi’nde verildiği ifade edilirken, İslam Mahkemesi tarafından da tasdik edildiği belirtildi.
Yürüttüğü nükleer programı nedeniyle Amerika ve birçok Avrupa devleti ile ihtilafa düşen İran, ülkede CIA ve MOSSAD’ın üstü kapalı operasyonlar yürüttüğü gerekçesiyle Amerika ve İsrail’i suçluyor. Sadece barışçıl amaçlarla yürüttüğünü belirttiği nükleer çalışmaları, birçok Avrupa devleti ve Amerika tarafından kabul edilmezken, İsrail tarafından ise kendisine karşı muhtemel bir tehdit olarak öngörülüyor.
(İHA)