BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Seçimin iptali demokrasi ayıbıdır

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Yalova ve Ağrı’da seçimlerin iptal edilmesinin demokrasi ayıbı olduğunu ileri sürdü.<br/>Heliko...

Abone ol

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Yalova ve Ağrı’da seçimlerin iptal edilmesinin demokrasi ayıbı olduğunu ileri sürdü.
Helikopterle İstanbul’dan Yalova’ya gelen Mustafa Sarıgül, Atatürk Stadyumu’na indikten sonra seçim otobüsü ile Cumhuriyet Meydanı’na hareket etti. Burada CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ve CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman tarafından karşılanan Sarıgül, davul ve zurnalar eşliğinde otobüsten indi. Korumaları, Sarıgül’ü ezilmekten korumak için büyük çaba harcadı. Yürüyerek CHP il binasına geçen Sarıgül’e, burada eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan da katıldı.
Yalova’da ve Ağrıda seçimlerin iptal edilmesini değerlendiren Sarıgül, bunun demokrasi ayıbı olduğunu belirterek, "Yalova’da çok önemli bir seçim yapıldı. Yalova sonuçlarını Yalovalı yurttaşlar tayin etti ancak çok ilginçtir ki, İstanbul’da, Ankara’da sayımların dahi yapılmasına izin vermeyen iktidar, Ağrı’da belli ölçüde oyların sayılmasına izin verdi. Yalova’da ve Ağrı’da seçim kaybedildiği için de iptal kararı alelacele alındı. Bu demokrasi ayıbıdır. Yerel seçimler, demokrasi tarihine iyi bir şekilde yazılmayacak. Demokrasi açısından sandıklardaki felaketi ve seçim kurullarının yaptığı ayrıcalıkları yazacaktır. Seçim kurulları objektif karar vermedi. Yalova’da da siyasi bir karar verdiler. Yalova’da demokrasiye, barışa, özgürlük, örflerimize, törelerimize inanan, bayrağımıza ve toprağımıza bağlı olan binlerce vatandaşımız ve AK Partili kardeşlerimiz de bu kararın ne kadar yanlış olduğunu sandıkta verecekleri kararla göstereceklerdir. Ben buradan AK Partili kardeşlerimize de sesleniyorum: Demokrasi olmazsa hiçbir şey olmaz" diye konuştu.
Vefa Salman’a destek isteyen Sarıgül, "Vefa Salman, hiçbir parti ayrımı gözetmeden, Allah’ın kendine verdiği gücü, haktan, adaletten yana kullanacaktır. Vefa Salman, sadece kendine oy verenlerin değil, kendine oy vermeyenlerin de başkanı olacaktır. Yalova’yı sevgi, şefkat dolu bir anlayışla dünya kamuoyunda turizmle buluşturacaktır. Yalova çok önemli bir kentimizdir. Yalova’yı inşallah haziran ayında, ötekisi olmayan bir anlayış yönetecek. Yalova’da Cumhuriyetimizin değerleri, örf, töre ve geleneklerimiz kazanacak. Yalova’da başkanımızın ayrım gözetmeden hizmet üreteceğine inanıyorum. Yalova’daki antidemokratik, sandıkta yurttaşın verdiği kararı masa başında iktidarın gücüyle CHP’nin elinden alan anlayışa vatandaşımız en iyi şekilde cevap verecektir. Yalova’daki tüm vatandaşların demokrasi anlayışına güveniyorum. Allah’ım bizi belki de böyle imtihan ediyor. Allah’ım bana hiç kolay iş vermedi. Hep zor işler verdi ama unutmamalı ki, tarihi kolay işlerden değil, zor işlerden çıkan kahramanları yazar. Tarih, Vefa Salman’ı da Yalova’da zoru başaran birisi olarak yazacaktır. CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce’nin seçimden sonra gösterdiği hak arama mücadelesi hepimize örnek oldu. Muharrem İnce başkanımızı kutluyorum" diye konuştu.
Ardından parti önünde kendisini bekleyen vatandaşlarla bir araya gelen Mustafa Sarıgül, burada da halka hitap etti.
(İHA)