BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bize haksızlık yapmayın

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, “Biz geldiğimiz zaman altı aylık maaşlar duruyordu. Şimdi stadımızı yapıyoruz. Bize haksızlık yapmayın...

Abone ol

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, “Biz geldiğimiz zaman altı aylık maaşlar duruyordu. Şimdi stadımızı yapıyoruz. Bize haksızlık yapmayın” dedi.
Beşiktaş’ta bugün divan kurulu toplantısı yapıldı. Ceylan Intercontinental Otel’de saat 10.30’da başlayan divan toplantısında, siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman açıklamalarda bulundu.

“BİZE HAKSIZLIK YAPMAYIN”
Başkan Orman, Beşiktaş’ta herkesin mali erozyondan bahsettiğini belirterek, “Ama son 10 yılda Beşiktaş’ta ahlaki erozyon gerçekleşmiştir. Biz geldiğimiz zaman altı aylık maaşlar duruyordu. Şimdi stadımızı yapıyoruz. Bize haksızlık yapmayın. Geçen yıl 13,5 milyon avroluk bir bonservis bedeli harcadık, bunları yapmadan kulübü büyütme imkanımız yok” diye konuştu.

“BİZİM REKABETİMİZ SAHADA”
İletişimde değişime gittiklerini vurgulayan Fikret Orman, “Arkadaşlarımız bizim bir duruşumuz olduğunu yine belirtti. Hiçbir statta, hiçbir yerde Beşiktaş olarak herhangi bir saygısızlıkla karşı karşıya kalmadık. Her yerde Beşiktaş’ı en iyi şekilde temsil ettik. Futbol artık böyle kavga edilmeden yönetilebilir. Süleyman abilerden ve eski yöneticilerden öğrendiğimiz gibi götürüyoruz işimizi. Daha evvel, Demirören zamanında uzun laflar konuşulur söylenirdi. Onlar hiçbir icraatı olmayan söylemlerdi. Ben, böyle şeylerin doğru olduğuna inanmıyorum. ’Fenerbahçe’nin kendi taraftarıyla oynamasında sakınca görmedik’ dediler, bende görmüyorum dedim. Biz de kendi taraftarımız önünde şampiyonluğumuzu yaşamak isterdik. Fenerbahçe’nin taraftarının stada gitmesi yönünde yayınladığımız metinde biraz taraflı gibi olmuş. Ahmet Nur Çebi ile bu konuda iletişimsizliğimiz oldu ve farklı algılandı. Bunu da anlattım. Söylemiş olduğumuz şey, bizim rekabetimiz sahada. Bu polemiklerin bize kazandıracağı bir şey yoktur. Türkiye’deki birçok spor kanalların spor programı kaldırıldı. Spor, sahadaki olaylar sebebiyle düşüşe geçiyor. Bize yakışan ise centilmenlik içerisinde bunu götürmektir. Bizim Fenerbahçe hakkında yaptığımız açıklamada bir pusuya yatma olayları vardır. Bundan bir medet umup oradan bir şey yapan varsa elinden geleni ardına koymasın” şeklinde konuştu.

“BEŞİKTAŞ’IN PARA KAYBETME LÜKSÜ YOK”
Vodafone Arena Stadı’nın kapatılmasının mali konuda çok pahalı olduğunu dile getiren Başkan Orman, “Boğazın kenarında dünyanın en güzel stadını yapıyorken bu stadın taç gibi durmasını istedik. Bu yüzden stadın üzerinin kapatılması yerine daha güzel durması için gerdirme sistemi yapma kararı aldık. Beşiktaş’ın para kaybetme lüksü yok. 13 milyon TL gelir ile oynuyoruz. Bu sene ve bunun 4 milyonu Galatasaray maçında elde edilen gelirimizdir. Bir an evvel bu stadımızın bitmesi için uğraşacağız. Biz kendi sahamızda oynasaydık bu sene şampiyon olurduk” dedi.

“BORÇLANMAYI DAHA AZ YAPABİLİRDİK”
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, bu sene hata yaptıklarını ifade ederek, “Transfere fazla para harcadık. Futbol takımızın maliyeti açısından ayaktayız ama içimizde en iyisini yapacağız diye bir heyecan vardı. Borçlanmayı daha az yapabilirdik. Burada benim hatam var” diye konuştu.
(İHA)