BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Seçime mi gidiyoruz savaşa mı?

Melih Gökçek'in gazeteciler Uğur Dündar ve Mehmet Ali Birand'a yönelik sözlerine, Karayalçın ne dedi?

Abone ol

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, seçim çalışmalarını yürüttüğü CHP eski genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi. 29 Mart Yerel Seçimleri öncesinde son basın toplantısını düzenlediğini belirten Karayalçın, genel değerlendirmede bulunarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ankara'da kenti 15 yıldır ''bilgisiz, beceriksiz ve sorumsuzca kimseye hesap vermeden yöneten yeteneksiz kişilere karşı kararlı bir tavır'' geliştiğini savunan Karayalçın, ''Ankaralılar bu yönetime son vermek üzere harekete geçtiler, kurtulmak istiyorlar'' dedi. Karayalçın, sözlerine şöyle devam etti:

''Ankara'da bu seçimlerde sağ sol ayrımı kalmadı. Ankaralılar bugünkü belediye yönetiminden o kadar rahatsızlar ki, siyasi görüşlerini bir yana bıraktılar. Bugünkü yetersiz yönetime son vermek için en güçlü adayı desteklemeye karar verdiler. Ankaralılar yıllardır yaşadığı kabusa bir son vermek istiyorlar ve bu kabus bitecek. Bu kabus bitecek çünkü bu seçim artık bir siyasi mücadeleden çok bir ahlak mücadelesine dönüştü. Ankara'nın her partiden, her görüşten insanları, kentlerinde izleyebildikleri, etkileyebildikleri ve kararlarına katıldıkları bir yönetim istiyorlar. Kurnazlığın, uyanıklığın öne çıkarıldığı anlayışların son bulmasını istiyorlar. Yolsuzluk iddialarına, gizli servetlerin ortaya çıkmasına rağmen pişkin tavırlarını sürdüren kişilerden kurtulmak istiyorlar.''

YOLSUZLUKLARI ORTAYA ÇIKARACAĞIM

Seçilmesi durumunda yolsuzlukları, usulsüzlükleri, kayırmaları ortaya çıkaracağına ve hesap sorulmasını sağlayacağına söz veren Karayalçın, ''Bu seçimde bugünkü yönetimin sürmesi yönünde oy vermek, ya da 29 Mart günü sandığa gitmemek bu yapılanları desteklemek demektir. Bu yapılanların sorumluluğuna katılmak demektir. Ankaralılar bunların suç ortağı olmayacaktır. Bunlardan hesap soracak yönetimleri seçecektir'' diye konuştu.

Karayalçın, vatandaşlardan 29 Mart günü sandık başına gitmelerini ve oylarına sahip çıkmalarını da istedi.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Karayalçın, bir soru üzerine kendisinin her zaman projeleri ile gündeme gelmeyi tercih eden bir aday olduğunu ve bu yönde bir kampanya yürüttüğünü vurguladı.

SEÇİME Mİ GİDİYORUZ SAVAŞA MI?

Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in gazeteciler Uğur Dündar ve Mehmet Ali Birand'a yönelik sözlerine ilişkin soruyu yanıtlarken de şunları kaydetti:

''Sanıyorum Türkiye siyasi hayatında görülmemiş bir tehdit dile getirilmiştir. Seçime mi gidiyoruz, savaşa mı? Gökçek seçim ortamını giderek gerginleştirmektedir. Tehditler savurarak sonuç almayı ummaktadır. Ankaralıların bu anlayışı dikkate alması gerekmektedir. 30 Mart sabahı yeni bir Ankara ortaya çıkacaktır. Rakiplerini, çalışanlarını, hemşehrilerini tehdit etmeyen bir belediye başkanı göreve gelecektir.''

Karayalçın, ''sekreterinin camdan atılması'' olayıyla ilgili Melih Gökçek'in ''Eğer böyle bir şey olduysa neden o zaman şikayette bulunmadılar'' şeklindeki sözlerinin hatırlatılmasına karşılık olarak da bu olayın yaşandığının görüntü kayıtlarıyla ortada olduğunu ve televizyon kanallarında da yayımlandığını bildirdi. Konuya ilişkin hukuki sürecin sendika tarafından başlatılacağı söylendiği için sekreterinin dava açmadığını anlatan Karayalçın, ''Ama şu ya da bu nedenle sürecin başlamamış ya da tamamlanamamış olması bu olayın gerçekleşmediği anlamına gelmez'' dedi.