BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Seçime 10 gün kala adayların durumları!

Cumhurbaşkanlığı seçim yarışının ilk turuna 10 gün kaldı. Adaylar son kozlarını oynuyor.

Abone ol

Hürriyet si yazarı Ahmet Hakan, seçime 10 gün kala adayların durumunu yazdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi ilk turda kazanacağına kesin gözüyle baktığını yazan Ahmet Hakan, ilk turda seçilmezse kendini yenilmiş hissedecek dedi. 

İhsanoğlu'nun performansına çok şaşırdığını belirten Hakan, çatı adayın beklentinin üzerinde bir performans sergilediğini yazdı.

Selahattin Demirtaş'ın ise HDP'nin Türkiye partisi olma yolunda çok önemli virajlar kaydettiğini anlatan Ahmet Hakan, "seçimin sonucu ne olursa olsun, Selahattin Demirtaş ve HDP çizgisi büyük kazanç elde etmiş olacak" diye yazdı.

İşte Ahmet Hakan'ın kaleminden seçime 10 gün kala üç adayın durumu

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Kendinden gayet emin. İlk turda işi bitireceğine kesin iman etmiş durumda. O kadar ki ilk turda kazanamazsa kendisini bir nevi "yenilmiş" gibi hissedecek. En sevdiği şey miting yapmak ve o da en sevdiği şeyi yapıyor: Mitinglere abanıyor. Televizyonlarda en çok o görünüyor, gazetelerde en çok o var, sokak ve caddeler onun pankartlarıyla süslü, anketler onu söylüyor, golleri ona attırıyorlar... Kısacası ne onsuz kalmak mümkün, ne de ona kayıtsız kalmak.
Bütün bu agresif görünme çabası, ahalide bir bıkkınlığa yol açar mı acaba? Anketler "açmaz" diyor. Bakalım anketler yine doğruyu bilecek mi?

EKMELEDDİN İHSANOGLU: Ne yalan söyleyeyim: Kendisinden böyle bir performans beklemiyordum.
"Küser" diyordum, "alınganlık yapar" diyordum, "bırakır" diyordum, "ahaliyle temas kuramaz" diyordum, "eleştiriler karşısında üzülüp demoralize olur" diyordum. Ama şaşırttı beni. Sabrediyor, koşturuyor, çabalıyor, çalışıyor, gitmedik şehir bırakmıyor, bir dakikasını bile boş geçirmiyor, en ters sorulara muhatap olmasını bile avantaja çevirmeyi başarıyor, aleyhinde yazılıp çizilenleri mesele etmiyor, tüm kışkırtmalara rağmen polemiğe girmiyor.
Seçimin sonucu ne olur bilmiyorum ama Ekmeleddin İhsanoğlu kişisel olarak üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ: Seçim kampanyasında izlediği strateji, kullandığı üslup ve yaptığı esprilerle siyasi çizgisine en uzak kesimler nezdinde bile sempati kazandı. Hiç beklenmeyen kişilerden, "Oyumu Selahattin Demirtaş'a vereceğim" açıklamaları geliyor. HDP'nin "Türkiye'nin partisi" olma çabası, Demirtaş'ın kampanyası sayesinde çok büyük mesafe kat etti. İşte bu nedenle... Seçimin sonucu ne olursa olsun Selahattin Demirtaş ve HDP çizgisi büyük kazanç elde etmiş olacak...