BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.491,15
HABER /  SEÇİM

Seçimde Erdoğan daha avantajlı!

CHP Denizli milletvekili Adnan Keskin seçimin eşit şartlarda başlamadığını söyledi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza atmayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Adnan Keskin, daha sonrasında bir açıklama yaparak, seçim sürecinde mutlaka aktif olarak yer alacağını ve Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vereceğini açıklamıştı.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Türkiye'ye faydası olabilecek bir cumhurbaşkanı olacağını belirten Kesin, vatandaşlara da çağrı yaptı.

ADAY BELİRLEME YÖNTEMİ YANLIŞTI

Ben, adayın belirleme yöntemini doğru bulmamıştım. Artık, partinin adayı olduktan sonra, "ben bu adaya oy vermeyeceğim" demek parti ahlakına uymaz. Bu konunun parti meclisi tarafından oturulup konuşulup belirlenmesi, ya da Genel Başkan'ın aday ismini belirlemek için parti meclisinden yetki alması gerektiğini söyledim.

Ama benim konuşmam parti meclisinde kabul görmedi. Sonra Ekmeleddin Bey, CHP'nin adayı oldu, o saatten sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayına sahip çıkmak partili olmanın gerektirdiği bir davranış.

HAKSIZLIK VAR

Burada ciddi bir adaletsizlik, haksızlık var. Bir kere yasa yapılırken eşit koşullarda bir yarış zemini hedeflenmemiş. Tam tersine eşit olmayan bir koşullarda yarış öngörülmüş. Ülkenin Başbakanlık koltuğunda oturan kişi istifa etmeden, Başbakanlığın imkanlarını kullandığı süreçte aynı zamanda cumhurbaşkanı adayı olursa ortaya bir takım haksızlıklar ortaya çıkar, nitekim bu haksızlıklar da ortaya dökülmeye başladı.

Devletin uçağını, helikopterini, polisini kullanıyor. Yetmiyor, yüzü kızarmadan, vicdanı sızlamadan devletin seçim yasakları başladığı halde devletin makam aracını, üstelik sahte plakayla kullanıyor.

Yarışa başlarken böyle bir eşitsizlik vardı, karşısında da bu imkanlardan mahrum insanlar adaydı. Fakat zaman geçtikçe çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu toplumda tanınmaya başladı. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu cumhurbaşkanı adayının Ekmeleddin İhsanoğlu olduğu ortaya çıktı.

DEVLET İMKANLARI YÜZÜNDEN DAHA AVANTAJLI

Türkiye, dünyada yalnızlaşıyor, bölgede yalnızlaşıyor, içeride de Tayyip Erdoğan'ın üslubundan dolayı, bölünmeye, parçalanmaya, kutuplaşmaya başladı. Türkiye'nin hem dışarıdaki yalnızlaşmadan, hem de içeride barışın, sevginin yeniden toplumsal beraber yaşama zeminine yerleşmesi gerekiyor.

Eşit şartların olmaması tabii ki Erdoğan'ın lehine olur. Bir kere Başbakanlık koltuğunda oturuyor. Havuz medyasına para veren kişilerin Recep Tayyip'e ne verdiğini kestirmke mümkün mü? Devlet imkanlarını kullanan insan tabii ki çok daha avantajlı hareket ediyor. Ama buna rağmen vatandaşlarımız bütün bu gelişmeleri doğru bir şekilde değerlendirecektir.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ