BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,76
ALTIN 2.429,25
HABER /  SEÇİM

Seçim sonuçlarında çarpıcı detay! 2 milyon seçmen nerede?

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının en çarpıcı detaylarından biri de boykotçuların yoğunluğu oldu. 2 milyon seçmen seçimlerde sandığa gitmedi...

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk sonuçları ulaşmaya başladı. Seçimlere ilişkin ilk göz çarpan nokta, yaklaşık 2 milyon seçmenin bugün sandığa gitmemesi. Bugün sandığa gitmeyen en önemli isimlerin başında ise 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer geliyor. Eski başbakanlardan Tansu Çiller de oy kullanmadı.

2 MİLYON SEÇMEN BOYKOT DEDİ!

30 Mart yerel seçimlerinde toplam 52 milyon 695 bin seçmenin, resmi rakamlara göre, yüzde 88.64'ü sandığa gidip oy kullandı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise yurtiçi seçmen sayısı 52 milyon 894 bin olarak belirlendi. Ancak yurtiçi seçmenlerin ilk verilere göre yaklaşık yüzde 77'si oy kullandı. Bu sonuç, bir önceki seçime göre, 2 milyon seçmenin sandık başına gitmediğini gösteriyor.

DEMİRTAŞ YAKLAŞIK YÜZDE 2.5 OY ARTTIRDI
Seçimlerde en çok merak edilen konulardan biri, Selahattin Demirtaş'ın oy oranıydı. 30 Mart yerel seçimlerinde HDP ve BDP'nin toplam oy oranı 6.5 olarak gerçekleşmişti. Seçimlerin ilk sonuçları ise, Demirtaş'ın Cumhurbaşkanlığı için oyların yaklaşık 8.9'unu alacağını gösteriyor. Bu durum kesinleşirse, Demirtaş, 30 mart seçimlerine göre partisinin oyunu bir milyondan fazla arttırmış olacak.

HÜKÜMETTEN İLK TEPKİ BOZDAĞ'DAN
Öte yandan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandıkların kapatılmasının ardından hükümetten ilk tepki, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, twitter'dan paylaştığı mesajında, medyaya eleştiri getirdi. Adalet Bakanı, "Bazı medya organları sonucu gördüklerinden şaibe haberlerinde köpürtmeye hız vermiş görünüyor. İyi köpürtmeler.Hiç bir köpük,gerçeği örtemez" ifadesini kullandı.