BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.469,57
HABER /  DÜNYA

Seçim sonrası Obama'dan ilk açıklama!

ABD Başkanı Barack Obama, başkanlık seçimleriyle ilgili ilk kez konuştu. Kaybetmek ya da kazanmanın önemli olmadığını söyleyen Obama, ekibiyle gurur duyduğunu ifade etti.

Abone ol

ABD'deki başkanlık seçimleri sonrası Barrack Obama ilk kez konuştu. Ekibinden gurur duyduğunu söyleyen Obama, kaybedilen seçimler için cesaretlerini korumalarını istedi.

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'ın bahçesinde ülkede gerçekleştirilen ve Donald Trump'ın zaferiyle sonuçlanan başkanlık seçimlerine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Trump'ı arayarak seçim zaferi dolayısıyla kutladığını ve Beyaz Saray'a davet ettiğini belirten Obama, “Şu anda hepimiz Trump'ın başarılı bir şekilde ülkeyi bütünleştirmesini ve yönetmesini istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Ülkedeki başkanlık seçimlerinin kaybedeni Demokrat Parti'nin adayı Hillary Clinton ile gurur duyduğunu kaydeden Obama, birçok Amerikalının Clinton'u hayranlıkla izlediğini söyledi.

Trump'la kendisinin arasında siyasi olarak farklılıklar olduğuna dikkat çeken Obama, sekiz sene önce kendisinin başkanlığı Cumhuriyetçi Parti'den Geroge W. Bush'tan aldığını hatırlatarak, “Bush'un çok başarılı bir ekibi vardı ve geçiş sürecini çok başarılı bir şekilde yönettiler. Biz de Trump'a başkanlığın huzur içerisinde geçmesini istiyoruz. Başkanlık işlemlerinin huzurlu bir şekilde devredilmesi demokrasimizin önemli bir özelliğidir." diye konuştu.

Birlik hissine ülkenin ihtiyacının olduğunu ifade eden Obama, şunları söyledi:

"Hepimiz ülke için en iyisini istiyoruz. Ben de daha önce seçim kaybettim. Ekibime 'başınızı dik tutun' dedim. Çalışmalarımızı birliği korumak için yaptık. Gençler cesaretlerini korumalı."