BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,82
ALTIN 2.420,69
HABER /  GÜNCEL

Seçim gerilimine jandarma müdahalesi

Çorum'da yaşlı seçmenlerin yakınlarıyla parti müşahitlere arasında yaşanan gerilime, jandama ekipleri müdahale etti.

Abone ol

Birçok merkezde oy verme işlemi devam ediyor. Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aştavul beldesinde yapılan belediye başkanlığı seçimleri için oy verme işlemleri sırasında gerginlik yaşanıyor. Oy kullanma işlemi sırasında yaşlı vatandaşlara yardımcı olmak isteyen yakınları ile parti müşahitleri arasında yaşanan gerginliğe, jandarma ekipleri müdahale etti.

JANDARMANIN MÜDAHALESİNE TEPKİ

Oy kullanılan bir sınıfta yaşanan tartışmanın büyümesi üzerine sandık başkanının talebiyle sınıfa giren jandarma, sözlü sataşmada bulunan biri kadın 3 kişiyi okul dışına çıkardı. Gerginliğin sürmesi üzerine jandarma ekipleri, oy kullanacak vatandaşların dışında, basın mensupları ve partililer de dahil herkesi okul dışına çıkardı. Bu sırada bazı vatandaşlar, jandarma ekiplerine tepki gösterdi. Ortamın yatıştırılmasının ardından basın mensupları ve partililer tekrar içeri alındı.

ADAYLAR, VATANDAŞA TEPKİ GÖSTERDİ 

Vatandaşlar arasında sözlü tartışmayla başlayan gerginliğin, zaman zaman da fiziki müdahaleye dönüştüğü gözlendi. Tartışmaların arasında kalan AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Çelik ile CHP Belediye Başkan adayı Dursun Uzunca'nın da bazı vatandaşlara tepki gösterdiği görüldü.