BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bakan Elvan’dan casusluk açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) baskın haberlerine açıklık getirerek, ...

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) baskın haberlerine açıklık getirerek, "Bu tamamıyla TİB Başkanlığımızın bilgisi dahilinde yapılan çalışmalardır” dedi.
Bakan Lütfi Elvan, Kasımpaşa - Sütlüce Tüneli’nin Işık Görme törenine katıldı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Elvan, gazetelerde yeralan Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TİB’in basıldığı yönündeki haberlere açıklık getirdi.
Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın casusluk soruşturması kapsamında TİB’deki bazı verilerin, bilgilerin geçmişe yönelik kayıtların silindiğine yönelik iddiaları araştırdığını hatırlatan Bakan Elvan, “Bu çerçevede Başbakanlık Teftiş Kurulu çalışmasının ilk bölümü tamamlandı. Özellikle kayıtların silinmesine yönelik bölümünü tamamladı. Bakanlığımıza bunu gönderdi. Biz de bunu Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’na intikal ettirdik. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı özellikle geçmişte yasal olmayan bir takım dinlemelerin söz konusu olup olmadığı konusunda çalışmaların yürütüyor. Bu çalımalar çerçevesinde başsavcılık TİB’de gerekil incelemeleri yapmıştır. Geçmişe ait bir takım veri kayıt varsa bunları da güvence altına alabilecek şekilde çalışmalarına devam etmiştir. Yoksa TİB Başkanlığımıza yönelik bir şey değildir. Geçmişte yapılan eğer varsa yasadışı dinlemeler, kayıtların silinmesine yönelik soruşturma devam etmektedir. Bu tamamıyla TİB Başkanlığımızın bilgisi dahilinde yapılan çalışmalardır” dedi.
Elvan, Anayasa Mahkemesi’nin Youtube’a erişimin engellenmesiyle ilgili verdiği ihlal kararı ile ilgili bir soru üzerine ise, “TİB Başkanlığının bana verdiği bilgi henüz kararın kendilerine ulaşmadığı yönünde. Karar ulaştıktan sonra gereği yapılacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kulandı.
(İHA)