BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.407,16
HABER /  MEDYA

Seçilmesi zora giren Markar Esayan ilk yazısında ne dedi?

AK Parti milletvekili aday listesinde İstanbul 2. Bölge 14. sıradan gösterilen Markar Esayan ilk yazısında ne dedi?

Abone ol

1 Kasım seçimlerinde AK Parti'den seçilmesi kritik hale gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan, aday listesiyle birlikte AK Parti'nin şarj olduğunu ve 2002 ruhunun geri döndüğünü yazdı.

7 Haziran seçimlerinde 12. sıradan İstanbul milletvekili seçilen Esayan, 1 Kasım seçimleri için hazırlanan AK Parti aday listesinde 14. sıradan aday gösterildi. 2. bölgeden 12 vekil çıkaran AK Parti bu sayıyı artırabilecek mi?

Seçilme ihtimali azalan Esayan ilk yazısında ne mesaj vereceği merak ediliyordu. Esayan Yeni Şafak'taki "2002 ruhu, 2023 vizyonu, 2053/2071 hedefi..." başlıklı yazısında listeyi ve AK Parti'nin politikalarını değerlendirdi.

"AK Parti muazzam işler başardı, ülkeye paradigma değiştirtti" diyen yazar, AK Parti'yi devirme adına beş benzemezlerin bir araya geldiği görüşünde. Esayan, Erdoğan'ı devirme ihalesinin PKK'ya verildiğini iddia ederek yazısını böyle tamamlıyor:

AHMET ALTAN HALKA BU KADAR KIZGINSA

"Nihayetinde PKK ile anlaştılar. Erdoğan ve AK Parti'yi devirme ihalesini, Güneydoğu'yu Kobanileştirmek karşılığında bu kanlı örgüte verdiler. 6-8 Ekim'de, Cizre'de denenen buydu. PKK duvara tosladı, Kürt vatandaşlarımız bunlara kulak asmadı. HDP'nin büyüsü kayboldu, gerçek yüzü ortaya çıktı. MHP ise milliyetçi tabanı için tam bir hayal kırıklığı.
Ahmet Altan'ın, AK Parti'yi en zor döneminde yüzde kırkın üstünde tutan halkı ahlaksızlıkla suçlaması boşuna değil. Ahmet Altan boş veya sıradan bir adam değildir. O halka bu kadar kızgınsa, anlayın ki ümitler boşa çıkmış, istenen elde edilememiştir. Kızmak yerine sevinmelisiniz.

CESARET VE ENERJİ BİZİN EN DEĞERLİ ÜRÜNÜMÜZDÜR

Bunlar AK Parti ayakta kaldığı, lideri, genel başkanı, partisi ve seçmeni ile birlik olabildiği için başarıldı. Bu birlik, dava bilinci, cesaret ve enerji bizim en değerli ürünümüzdür ve gerisinde 200 yıllık çileli, ilmek ilmek örülmüş bir hikaye yatmaktadır.
Ben Kongre'den beri ve listelerin yayımlanması ile AK Parti'nin şarj ettiğini, enerji saçtığını ve 2002 benzeri bir ruha geri döndüğünü hissediyorum. Bu enerjiyi çoğaltarak seçmenlerimize geçirebilirsek, 2023 vizyonunu gerçekleştirebilir, 2053 ve 2071 nesillerine güçlü, birlik içinde, sorunlarını çözmüş lider bir ülke bırakabiliriz. Benim en büyük hayalim budur. O zaman bana bahşedilmiş hayatı en anlamlı şekilde değerlendirdiğimi düşünecek ve bu hayattan öyle ayrılacağım.

BAŞKA DEĞERLERİN İNSANLARIYIZ

Bir insanın bence en değerli varlığı, bu dünyada kendisini adadığı, vicdanına rahatlıkla anlatabildiği bir davası olmasıdır.
Etrafımızdaki birçok kayıp ruhun, bu kadar gayriahlaki bir noktaya savrulmasının nedeni de bir davaya sahip olmamalarıdır.
O yüzden bizi hiçbir zaman anlayamayacaklar. Çünkü gerçekten başka dünyaların, başka değerlerin insanlarıyız.
Ve bu siyasetin de üstünde, hayatın tamamıyla ilgili bir mesele.