BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Seçilir seçilmez tebrik etti

Abdullah Gül Cumhurbaşkanı seçilir seçilmez hemen tebriğini gönderdi.

Abone ol

İtalya, Abdullah Gül'ü, Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı tebrik etti.
İtalya'nın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, yeni Cumhurbaşkanının dün seçilir seçilmez İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, Başbakan Romano Prodi ve Dışişleri Bakanı Massimo D'Alema'nın Gül'e en samimi tebriklerini iletti.

Gül'e takdir duygularını sunan D'Alema, Dışişleri Bakanlığı sırasında Gül ile yaptıkları "mükemmel işbirliği"ni, Gül'ün İtalya'ya karşı her zaman gösterdiği dostluğu ve önemli uluslararası konularda ortak tavır takınmaya yönelik gösterdikleri işbirliğini hatırlattı. D'Alema, İtalya'nın AB sürecinde Türkiye'ye olan desteğini yineledi.

İtalya Başbakanı Prodi de, AB sürecinde Türkiye'ye yönelik benzer dostluk ve destek ifadeleri kullanırken, Ankara'nın reformlara devam edeceğine olan inancını dile getirdi. Prodi, ancak Türkiye'nin AB'ye üyeliği yoluyla, barış, demokrasi ve bolluğun halklar ve komşu bölgeler için sağlanabileceğini söyledi.

Türkiye'nin Akdeniz ve NATO gibi konularda İtalya'nın önemli ortağı olduğunu ifade eden Prodi, iki ülkenin BM bünyesinde de Balkanlar ve Orta Doğu gibi önemli dosyalarda başarılı bir işbirliği yürüttüğünü belirtti. İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano da, Türkiye ile İtalya arasında her düzeyde
yapılan birçok siyasi toplantıya ve aralarındaki "mükemmel" ekonomik ilişkiler, kültürel ve insani değişimlerin bolluğuna işaret etti.

Bu hususların, iki ülkenin işbirliğine getirdiği önemli katkıları dile getiren Napolitano da, İtalya'nın Türkiye'nin AB sürecine verdiği desteğe işaret etti.