BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

SBS birincisi herkesi şaşırttı

SBS'de 500 tam puan alarak Türkiye birinciliğini paylaşan 16 öğrenciden Konyalı Emir Hıfsı Öztoprak, çalışma yöntemi şaşırttı.

Abone ol

Annesi oğlunun çok yoğun ders çalışmadığını ifade ederken, "televizyon karşısında çalışan bir öğrenci" ifadesini kullandı.

Öztoprak, eğitim aldığı Tudem Dershanesi'nde annesi Şükran Öztoprak ve dershane yöneticilerinin de katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, sınav öncesi rahat bir yıl geçirdiğini söyledi.

SBS'de 500 tam puan alarak Türkiye birinciliğini paylaştığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Öztoprak, "Sınav beklediğimden daha iyi geçti. Bu süreçte bana destek olan, emek veren aileme ve öğretmenlerime minnettarım. Çok çalışmadım aslında ama düzenli ve devamlı çalıştım. Yıllardır girdiğim sınavlarda birinciliklerim olduğu için bu dereceyi bekliyordum" dedi.

Meslek seçiminde hedefi  sorulan Öztoprak, anne ve babasının doktor olduğunu, ağabeyinin de tıp okuduğunu, bu nedenle kendisinin de doktor olmak istediğini bildirdi.

Şükran Öztoprak ise oğlununun bu başarısını beklediklerini dile getirdi. Emir'in Türkiye birincisi olduğunu duyduklarında çok mutlu olduklarını anlatan Öztoprak, "Emir benim için Türkiye değil dünya birincisi. Başarılarının devamı gelir inşallah" dedi.

Emir'in hazırlık döneminde nasıl bir çalışma metodu izlediğine yönelik bir soru üzerine anne Öztoprak, "Oğlumun çalışma süreci çok sıkıntılı değildi ama düzenli ve verimli çalışıyordu. Yoğun, başını dersten kaldırmayacak şekilde çalışmıyordu. Hatta televizyon karşısında çalışan bir öğrencidir" diye konuştu. Anne Öztoprak'ın bu sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.

Öztoprak, oğlunun doktor olmak istediğini, bu mesleği seçmesi halinde kendilerinin de sevineceğini bildirdi.

Dershane Kurucu Müdürü Teoman Yılmaz ise Emir Hıfsı Öztoprak'ın 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu notlarının da 100 tam puan olduğunu aktardı. Konya'ya, Türkiye'ye böyle bir öğrenci kazandırdıkları için gurur duyduklarını anlatan Yılmaz, "Böyle bir öğrenci yetiştirdikleri için ailesine teşekkür ediyoruz. Öğrencimize de saygısından, terbiyesinden ve çalışma disiplininden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi. Toplantı sonunda Yılmaz, başarısından dolayı Öztoprak'a plaket ve 10 adet çeyrek altın hediye etti.