BIST 10.471
DOLAR 32,78
EURO 35,11
ALTIN 2.458,04
HABER /  MEDYA

İsmet Berkan 'geline tacizi' izledi mi?

İsmet Berkan MOBESE kaydını izlediğini söylemişti. Vali öyle bir kayıt yok dedi. Gezi'de başörtülü geline tacizin o kaydı muamma oldu.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Gezi Parkı eylemleri sırasında Dolmabahçe'de başörtülü geline yönelik tacizin görüntülerine ne oldu? Vali Mutlu 'öyle bir görüntü yok' dedi. Ancak İsmet Berkan 'ben izledim' demişti. Şimdi herkes Berkan'a soruyor : 'Nerde izledin?'

Bahçelievler Belediye Başkanı'nın gelini 6 aylık çocuğu ile birlikte Gezi olaylarının içinde kalmış ve tacize uğramıştı. O olaydan sonra sütü kesilen ve dışarı çıkmaya korkar hale gelen gelin, gündeme oturmuştu.

Savcılığa olayla ilgili şikayette bulunan gelinin MOBESE kameralarındaki görüntülerine ne olduğu merak konusu. Zira Vali Mutlu dün yaptığı açıklamada, "Böyle bir görüntü yok" demişti.

İSMET BERKAN BEN İZLEDİM DEMİŞTİ

Ortada ilginç bir durum var. Z.D olayının kamuoyunu yansıdığı gün Hürriyet yazarı İsmet Berkan, "Başta inanmadığını ancak MOBESE görüntülerini izleyince inandığını" twitterdan yazmıştı.

İŞTE O GÜN YAZDIKLARI

 

İSMET BERKAN NE İZLEDİ?

Medya kulislerinde herkesin merak ettiği şey, İsmet Berkan'ın "izledim"  dediği MOBESE kayıtlarını nereden bulduğu. Eğer görüntüler var ve Berkan'a izlettirildiyse soruşturma kapsamında savcılığa neden teslim edilmiyor? Yok eğer görüntü yoksa Berkan 'yalan' mı söyledi? Herkes Berkan'ın yanıtını bekliyor ama hala Berkan'dan cevap yok.

VALİ: MOBESE GÖRÜNTÜSÜ YOK!

Vali Hüseyin Avni Mutlu, ekşisözlük yazarları ile yaptığı görüşmede Berkan'ı zor durumda bırakacak şu sözleri söylemişti:

-“Yok. Bir video görmedim. Şunu söyleyeyim orada da kayıtlar alındı, bakıldı. Ama MOBESE kameralarından bazılarının kırık olması, her yerde MOBESE kamerasının olmaması olay mahallinde, bu nedenle herhangi bir kayıtlı şu ana kadar... Ama yarın öbür gün birisinin çektiği bir görüntü olabilir, çıkabilir” .

SAVCILIKTA DA GÖRÜNTÜ YOK DEDİ!

Kabataş'ta Zehra D.'ye yapılan saldırıyla ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nda da görüntü yok. Zehra D. soruşturmasına bakan Özel Soruşturma Bürosu savcıları kendilerinde olayla ilgili herhangi bir görüntü olmadığını söylüyor.