BIST 10.471
DOLAR 32,71
EURO 34,99
ALTIN 2.444,66
HABER /  GÜNCEL

Sayın Arınç el atın şu işe

Darbe planı iddiası ve askerin kurduğu siteler internetteki yasal boşluğu bir kez daha gündeme getirdi

Abone ol

Genelkurmay'ın irticaya karşı propganda amaçlı kurduğu siteler internet hukukunun önemini bir kez daha gözler önüne serdi..Kaçak internet siteleri her türlü yayını yapıyor müeyyide yok, denetim yok.

Oysa sorumlu sitelerin böyle bir şansı yok. Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar internetteki yasal boşluğa dikkat çekiyor bugünkü yazısında: 

(...)Albay Dursun Çiçek imzalı olduğu belirtilen Demokrasiye Müdahale Planı, internet hukukuna olan ihtiyacı, bir kez daha gözler önüne serdi.

Kabul etmek gerekir; internet medyası, çığ gibi büyüyen ve etki alanı giderek yayılan bir kitle iletişim aracına dönüştü.

Kitleleri etkileme ve yönlendirme gücüne sahip böyle bir aracın, başı boş bırakılması kabul edilemez. Hukuk zemininde yapılandırılması başarılamazsa, hem özel hem kamu hukuku için giderek artan biçimde tehdit unsuru haline gelecektir.

Bakın, Genelkurmay tarafından işleme konan, sözüm ona irticai ve bölücü faaliyetlere karşı kullanılan internet sitelerinde ne senaryolar pişirilmiş!

“AKP türbana dolan”, “Gül İslamcı öğrencilerle buluştu”, “Türkiye molla rejimine gidiyor” haremlik selamlık yılbaşı” gibi seçtikleri başlıklar, yazarlar ve yaptıkları alıntılar, Ergenekon siteleriyle aynıdır.

Bu arada kurunun yanında yaş da yanıyor. Sorumluluk sahibi internet siteleri hatalarının bedelini öderken, kaçak internet patronları küfre kılıç sallamakta beis görmüyor.

Bu konuda sorumlu bakan olarak Bülent Arınç, internet hukukunun hayata geçirilmesinde öncü rol oynarsa, tarihi bir iş yapacaktır.