BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Savcılık, Strauss-Kahn'a açılan davanın düşürülmesini istedi

Savcılar, eski IMF Başkanı'nın kendisini oral sekse zorladığını söyleyen oda temizlikçisinin ifadelerini çelişkili buldukları için davanın düşürülmesini talep etti. Mahkeme kararını bugün verecek.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri'nde savcılık, Batı Afrikalı bir otel temizlikçisine tecavüze yeltendiği öne sürülen eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn hakkında açılan davanın düşürülmesini talep etti.

Savcılar, bu taleple ilgili başvurularında Nafissatou Diallo'nun ifadelerinin sürekli değişmesi nedeniyle Strauss-Kahn'ın suçlu olduğuna inanmadıklarını belirtti.

Gineli 32 yaşındaki Diallo'nun şikayeti üzerine Mayıs ayında hapse atıldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 62 yaşındaki Dominique Strauss-Kahn, IMF başkanlığından istifa etmişti.

Mahkeme, savcıların başvurusuyla ilgili kararını bugün öğleden sonra yapılacak duruşmada verecek.

Dava düşürülürse, eski IMF Başkanı Fransa'ya dönebilecek. Diallo, Strauss-Kahn'a tazminat davası açmıştı.

'Savcılar kanıtları görmezden geldi'

Diallo'nun avukatı Kenneth Thompson, adaletin yerine gelmesinin engellendiğini, "savcıların sadece masum bir kurbana değil, kanıtlara da sırtlarını döndüğünü" söyledi.

Avukatları, başından beri Dominique Strauss-Kahn'ın masum olduğunu savunuyordu.

Tristane Banon adlı bir Fransız yazar da 2003'te bir mülakat sırasında Dominique Strauss-Kahn'ın kendisine tecavüz etmeye çalıştığını söyleyerek şikayetçi olmuştu. Ancak bu iddiayla ilgili olarak dava açılıp açılmayacağına henüz karar verilmedi.

'Oral sekse zorladı'

Diallo, 14 Mayıs'ta polise giderek, New York'ta çalıştığı Sofitel Otel'de çıplak karşılaştığı Strauss-Kahn'ın kendisini oral sekse zorladığını söylemişti.

Strauss-Kahn, bu başvuru üzerine Air France uçağından indirilerek elleri kelepçeli olarak polis karakoluna getirilmişti.

New Yorklu yetkililer, DNA örneklerinin oda temizlikçisinin iddialarını doğrular nitelikte olduğunu açıklamışlardı. Avukatları, kadının Strauss-Kahn'la isteyerek ilişkiye girdiğini öne sürdüler.

Dominique Straus-Kahn Fransa'da gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Nicolas Sarkozy'nin en güçlü rakibi olarak görülüyordu.

'İsteyerek ilişkiye girdi'

Ancak Fransa'da Temmuz'da yapılan bir kamuoyu yoklaması halkın üçte kisinin Strauss-Kahn'ın seçimlerde aday olmasını istemediğine işaret ediyor.

Eski IMF Başkanı'nın gözaltına alınmasından birkaç hafta sonra Diallo'nun ifadelerinde tutarsızlıklar olduğu öne sürüldü ve davayla ilgili şüpheler belirdi.

Diallo'nun hapisteki bir arkadaşıyla eski IMF Başkanı'nın serveti üzerine yaptığı konuşmanın kayda alınması iddiaların para sızdırmak için orta atıldığı şüphesini doğurdu.

Savcılar ayrıca, Diallo'nun vergi beyannamesi ve iltica başvurusunda yalan söylediğini belirttiler. Diallo, iltica başvurusunda Gine'de toplu tecavüze uğradığını söylemişti.