BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kaddafi'ye 'derhal teslim ol' çağrısı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Libya lideri Kaddafi'nin teslim olmasını istedi

Abone ol

Türkiye'den Libya lideri Kaddafi'ye teslim ol çağrısı! Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Libya'daki muhataplarının Ulusal Geçiş Konseyi olduğunu söyleyerek, Kaddafi'ye teslim ol çağrısı yaptı!

Arınç, Bakanlar kurulu toplantısına yönelik açıklamalarda bulunurken, Libya'da yaşanan gelişmelere de değindi. Bunun bir yansıması olarak Türkiye'deki Libya Büyükelçiliği'ne Libya Geçiş Konseyi bayrağının çekildiğini anımsatan Başbakan Yardımcısı Arınç, şunları söyledi:

''Libya Ulusal Geçiş Konseyine bağlı birliklerin Trablus'ta kontrolü ele geçirmiş olması, Libya halkının haklı ve meşru taleplerinin gerçekleşmesi bakımından tarihi bir dönüm noktasına gelindiğini göstermektedir. Libya'daki Ulusal Geçiş Konseyi'ni Libya'nın meşru temsilcisi olarak tanımıştır Türkiye...

"KADDAFİ'YE TESLİM OL ÇAĞRISI"

Mustafa Abdulcelil liderliğindeki Ulusal Geçiş Konseyi'nin, Libya'daki geçiş sürecini başarıyla tamamlayacağından emin olduklarını kaydeden Arınç, şunları söyledi:

"Türkiye, bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da konseyin Libya halkının meşru taleplerinin yerine getirilmesi yönünde atacağı adımlara tam destek vermeyi sürdürecektir. Türkiye, Uluslararası Temas Grubu Dönem Başkanı olarak uluslararası toplumun geçiş döneminde de Libya halkıyla birlikte gerekli tedbirleri alması için harekete geçmiştir. Bu geçiş sürecinin başarıyla tamamlanması için Muammer Kaddafi'nin derhal adalete teslim olmasını bekliyoruz.''