BIST 10.219
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.444,97
HABER /  GÜNCEL

Savcılık 'Kafes'i nereden biliyordu?

Poyrazköy davasında sanık avukatları, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmalarda Kafes Eylem Planı'nın ele geçirilen DVD'ye sonradan eklendiğini iddiaları tartışılıyor.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Kafes Eylem Planı ile ilgili bilgiler henüz savcılığa ulaşmadan, sanıklardan Eren Günay'a sorgu sırasında 'Kafes' ile ilgili soru yöneltilmesi' konusunda cevap verdi.

Poyrazköy davasında sanık avukatları, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmalarda Kafes Eylem Planı'nın ele geçirilen DVD'ye sonradan eklendiğini iddia ediyor.

Bu iddialarına dayanak olarak ise, Kafes Eylem Planı ile ilgili bilgiler henüz savcılığa ulaşmadan, sanıklardan Eren Günay'a sorgu sırasında Kafes Eylem Planı ile ilgili soru yöneltilmesini gösteriyorlar. Avukatların bu konuda bir açıklama talep etmesi üzerine, davanın görüldüğü İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, soruşturmayı yürüten savcılardan 'Kafes Eylem Planı ile ilgili bilgiler savcılığa ulaşmadan sanık Eren Günay'a bu konuda soru sorulması' konusunda bilgi istedi.

ÖN İNCELEMEDE TESPİT EDİLDİ

Mahkemeye gönderilen Savcı Ercan Şafak ve Murat Yönder imzalı cevap yazısında, soruşturma kapsamında ele geçirilen 3 nolu DVD'de gizlenmiş halde Kafes Eylem Planı’nın bulunduğunu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan ön incelemede tespit edildiği belirtildi.

Kafes Eylem Planı'nın yanı sıra eklerinin de DVD' de yer aldığının belirtildiği yazıda, "Levent Bektaş'ın tutuklanmasından sonra tespit edilen bu husus emniyet görevlilerince cumhuriyet başsavcılığımıza sözlü olarak iletilmiş, ismi gizlenmiş olan planlarda bulunması sebebiyle daha sonra yakalanan şüpheli Eren Günay'a bu husus savcılık ifadesinde sorurulmuştur" denildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde CD ve DVD'ler üzerinde ayrıntılı inceleme yapacak yeterliliğe sahip personel bulunmaması nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görevli uzmanların bilirkişi olarak tayin edildiğini belirtildiği cevap yazısında şöyle denildi;

"Soruşturma kapsamında ele geçirilen CD ve DVD'ler bu bilirkişilere incelettirilmiştir. Bu bilirkişilerin hazırladığı resmi rapor dosyaya bilhare eklenmiştir. Şüphelilerden Eren Günay'a 27 Nisan 2009 tarihinde savcılıkça soru olarak yöneltilen Kafes Eylem Planı'nın 09 Mayıs 2009 tarihli resmi bilirkişi raporu ile dosyaya girmiş olması bundan kaynaklanmaktadır. Pek çok terör soruşturmasında kolluk görevlileri elde ettikleri önemli bulguları Cumhuriyet savcısı ile paylaşmakta, tespitlere ilişkin resmi belgeler daha sonradan dosyaya eklenmektedir."